-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 07

Paryžiaus „Masters“ finale – sensacinga 19-mečio pergalė prieš N.Džokovičių

Danijos teniso talentas Holgeris Rune (ATP-10) sekmadienį „Paris Rolex Masters“ turnyro finale įveikė vieną geriausių visų laikų tenisininkų ir iškovojo kol kas skambiausią karjeros titulą.
Novakas Džokovičius ir Holgeris Rune
Novakas Džokovičius ir Holgeris Rune / „Scanpix“ nuotr.

19-metis tenisininkas iš Danijos yra tų pačių gimimo metų kaip ir Ispanijos teniso superžvaigždė Carlosas Alcarazas. Nors H.Runes talentu niekas neabejoja, pastaraisiais sezonais jis vis likdavo savo kolegos šešėlyje, tačiau nuostabi savaitė Paryžiuje visa tai pakeitė.

Neįtikėtiną septynių dienų trukmės turnyrą Prancūzijos sostinėje danas vainikavo pergale finale – 3:6, 6:3, 7:5 buvo palaužtas ryškus mačo favoritas Novakas Džokovičius (ATP-8).

H.Runei tai pirmasis karjeros „Masters“ titulas, kuomet tituluotasis jo varžovas gali pasigirti net 38-iais tokiais trofėjais. Įdomu tai, kad serbas pirmą kartą karjeroje pralaimėjo „Masters“ finalą po to, kai laimėjo pirmąjį setą (31 pergalė iš eilės).

Kylanti Danijos teniso žvaigždė iki šio turnyro „Masters“ pirmenybėse daugiausiai buvo nukeliavusi vos iki antrojo etapo, tačiau per pastarąją savaitę išsaugojo tris match point'us prieš Staną Wawrinką, o tuomet nukovė net penkis varžovus iš pirmojo dešimtuko.

Lemiamame sete prieš N.Džokovičių jis panaikino deficitą geimais 1:3, o paskutiniame geime išsaugojo visus šešis break point'us.

„Man ši pergalė reiškia viską. Privilegija žaisti viename korte prieš Novaką. Paskutinysis geimas buvo turbūt nervingiausias mano gyvenime. Atrodė, kad širdis tuoj iššoks. Vienu momentu jau pradėjau galvoti apie tiebreak'ą, tačiau džiaugiuosi, kad užbaigiau susitikimą dar iki jo“, – džiūgavo Rune.

Turnyro čempionas bus apdovanotas ne tik 836 tūkst. eurų čekiu, bet ir 1000 ATP reitingo taškų, kurie daną pirmą kartą karjeroje pakels į 10-ąją poziciją.

Jaunuolis liko pirmas „už brūkšnio“ dėl patekimo į baigiamąjį ATP turnyrą Turine, tačiau vis tiek vyks į pirmenybes ir bus pasiruošęs pakeisti tenisininką, kuris, pavyzdžiui, patirs traumą. Ateinančią savaitę H.Rune turėjo dalyvauti „NextGen ATP Finals“ turnyre Milane, bet iš jo pasitraukė.

Savo ruožtu N.Džokovičiui nepavyko apginti čempiono titulo Paryžiuje, o tai ATP reitinge serbui kainuos vieną poziciją. Tenisininkui taip pat atiteko beveik 457 tūkst. eurų čekis.

VIDEO: Holger Rune vs Novak Djokovic For The Title ? | Paris 2022 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius