Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 08 14

Pasakiškame pusfinalyje triumfavęs J.M. del Potro: „Rio verkiu po kiekvieno mačo“

Juano Martino del Potro olimpinė kelionė primena pasaką. 141-oji pasaulio raketė Rio de Žaneire parklupdė du pirmo ATP dešimtuko narius ir pirmą kartą žais olimpinių žaidynių finale. Šeštadienį nuostabiame pusfinalyje penktąją pasaulio raketę Rafaelį Nadalį 5:7, 6:4, 7:6 (7:5) nugalėjęs Argentinos tenisininkas atskleidė, kad po kiekvienos dvikovos Rio de Žaneire jis paskęsta emocijų jūroje.
Nuostabiame olimpiados pusfinalyje Juanas Martinas del Potro įveikė Rafaelį Nadalį
Nuostabiame olimpiados pusfinalyje Juanas Martinas del Potro įveikė Rafaelį Nadalį / „Scanpix“ nuotr.

R.Nadalį J.M. del Potro nugalėjo penktą kartą. Visus sykius Argentinos tenisininkas tai padarė ant savo mėgstamiausios hard dangos.

Atkakli kova vyko iki pat trečio seto pratęsimo pabaigos. Rezultatui esant 5:6 R.Nadalis paduodamas turėjo galimybę išlyginti rezultatą, tačiau jo smūgis iš kairės nuskriejo už šoninės linijos ir pusfinalyje triumfavo 27-erių argentinietis.

„Buvo labai sunku žaisti prieš Rafą, – pasakojo J.M. del Potro po to, kai puolė į sirgalių glėbį ir pabučiavo olimpinių žaidynių logotipą. – Jis visą laiką kovoja, niekada nepasiduoda, kaip ir tada, kai trečiame sete pirmavau 5:4 ir padaviau mačui. Pratęsime stengiausi žaisti agresyviai, ieškojau smūgių be atsako ir galiausiai tai pasiteisino.“

J.M. del Potro: „Po kiekvieno mačo verkiu“

Taip J.M. del Potro antą kartą palaidojo pirmo ATP dešimtuko nario viltis pelnyti olimpinį auksą. Primename, kad pirmame etape 141-oji pasaulio raketė nugalėjo favoritu laikytą Serbijos tenisininką Novaką Džokovičių.

27-erių argentinietis olimpinių žaidynių finale žais pirmą kartą. 2012 metais Londone jis taip pat iškovojo medalį, tačiau žemesnės prabos – bronzinį.

„Gyvenu tarsi sapne, – džiūgavo J.M. del Potro. – Jaučiuosi geriau nei po pergalės „US Open“ čempionate. Kiekviena dvikova man suteikia labai daug emocijų, po kiekvieno mačo verkiu. Noriu visiems padėkoti už nuostabų palaikymą. Man tai reiškia labai daug.“

„Scanpix“ nuotr./Nuostabiame olimpiados pusfinalyje Juanas Martinas del Potro įveikė Rafaelį Nadalį
„Scanpix“ nuotr./Nuostabiame olimpiados pusfinalyje Juanas Martinas del Potro įveikė Rafaelį Nadalį

Olimpinių žaidynių finale, kuriame susitiks su antrąja pasaulio rakete Andy Murray, J.M. del Potro gali tapti pirmuoju Argentinos tenisininku istorijoje, olimpiniame teniso turnyre iškovojusiu auksą.

Tuo tarpu R.Nadalis, kuris dėl olimpinės bronzos raketes surems su geriausiu Japonijos tenisininku Kei Nishikoriu, dėl pralaimėjimo per daug nesigraužė. penktoji pasaulio raketė pasidžiaugė savo forma ir pasiektu rezultatu. 30-mečiui ispanui tai buvo pirmas turnyras po dviejų mėnesių pertraukos dėl riešo traumos.

„Tai buvo puikus mačas, aukšto lygio tenisas. Viskas, ką galiu padaryti, tai pasveikinti del Potro, – kalbėjo Rafa. – Stengiausi iš visų jėgų. Atidaviau visą save iki pat paskutinio taško, tačiau kartais taip būna. Esu patenkintas tuo, ką pasiekiau per savaitę. Rytojus atneš naujus iššūkius, kuriems bandysiu būti pasiruošęs.“

R.Nadalis Rio de Žaneire jau iškovojo vieną aukso medalį – naktį iš penktadienio į šeštadienį jis ir Marcas Lopezas dvejetų turnyro finale 6:2, 3:6, 6:4 nugalėjo rumunus Floriną Mergea ir Horią Tecau.

Apskritai R.Nadalis savo kolekcijoje turi du aukso medalius – pirmąjį jis iškovojo 2008 metais Pekino olimpiados vienetų turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius