-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 25

Pasaulis spaudžia R.Nadalį ir N.Džokovičių: ar parduos vertybes už milijonus?

Vieni geriausių pasaulio tenisininkų Rafaelis Nadalis ir Novakas Džokovičius atsidūrė keblioje situacijoje. Dėl pirmos vietos pasaulyje šiuo metu besivaržantys žaidėjai sutiko sužaisti draugišką mačą Saudo Arabijoje, kurios režimas šiuo metu susilaukia labai daug kritikos.
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu Saudo Arabija susilaukia kritikos dėl žiauraus žurnalisto Jamalo Khashoggi nužudymo.

Saudo Arabijos režimą kritikuoto žurnalisto žmogžudystė buvo įvykdyta spalio 2 dieną, o pranešimas apie garsių žaidėjų mačą išplatintas spalio 7 dieną.

Suprasti akimirksniu

  • Pastaruoju metu Vašingtone gyvenęs J.Khashoggi buvo nužudytas spalio 2 dieną, kai užsuko į savo šalies konsulatą Stambule atsiimti santuokai reikalingų dokumentų.
  • Saudo Arabija ištisas savaites tvirtino, kad reporteris saugiai išėjo iš konsulato, bet paskui pareiškė, kad jis mirė atstovybėje įsitraukęs į muštynes.
  • Vienas asmuo, anksčiau matytas lydintis Saudo Arabijos sosto įpėdinį princą Mohammedą bin Salmaną per jo keliones į užsienį, buvo pastebėtas konsulate Stambule prieš JAV dienraščiui „The Washington Post“ straipsnius rašydavusio žurnalisto nužudymą.
  • Kur yra J.Khashoggi kūnas, iki šiol nežinoma.

Pasaulio žiniasklaida ir žmogaus teisių specialistai stebisi, kad tenisininkai neatsisako šio mačo.

Tam gali būti piniginė priežastis – abiems tenisininkams už parodomąjį mačą gruodžio 22 mačą bus sumokėta po milijoną JAV dolerių.

Jau kelias savaites nerimsta diskusijos žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose dėl itin gerą reputaciją turinčių tenisininkų pasirinkimo. N.Džokovičius propaguoja holistinį gyvenimą ir remia potvynio aukas Serbijoje, o R.Nadalis – Malijorkoje. Abu negaili labdarai, tačiau abu jau praktiškai mėnesį tyli dėl šios etinės dilemos.

„The Guardian“ susisiekė ir prašė komentarų iš abiejų žaidėjų, bet jie į užklausas neatsakė.

Kaip ir daugelis diktatoriškų režimų, Saudo Arabija išnaudoja sportą savo propagandai skleisti ir super žvaigždžių mačas prieš Kalėdas tam puikiai tinka.

Tenisininkų tylą pasmerkė ir tarptautinė žmogaus teises ginanti organizacija „Amnesty International“.

„Rafaeliui Nadaliui ir Novakui Džokovičiui spręsti, kur jie žaidžia ištaigingus savo mačus, bet jeigu jie vyksta į Džidą, tai mes norėtume, kad jie ten kalbėtų apie žmogaus teisių problemas“, – piktinosi organizacijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius