Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 09 05

Penkių setų trileris: 23-ejų italas nutraukė 42 metus trukusią savo šalies tylą

Matteo Berrettini (ATP-25) šiame sezone iki paskutiniojo metų „Didžiojo kirčio“ turnyro buvo laimėjęs vos penkis mačus ant kietos dangos, tačiau patekdamas į „US Open“ pusfinalį, jis pergalių skaičių padvigubino per vieną turnyrą.
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Italas pratęsė savo pasakišką žygį ir 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 7:6(5) palaužė labiau patyrusį prancūzą Gaelį Monfilsą (ATP-13). Dvikova truko 3 valandas ir 56 minutes.

Iki karjeros pasiekimo likus visai nedaug šiame ketvirtfinalyje M.Berrettini turėjo praeiti pro ugnį ir pragarą.

Penktajame sete būtent jis turėjo net keletą galimybių laimėti mačą anksčiau, tačiau jomis nepasinaudojo.

Iš pradžių pirmaujant 5:3 ir paduodant G.Monfilsui pastarasis išsaugojo pirmą match point'ą, o tuomet kitame geime italas atliko dvigubą klaidą ir rezultatas tapo lygus.

M.Berrettini turėjo dar du match point'us pirmaudamas 6:5, tačiau ir vėl Prancūzijos akrobatas išliko žaidime. Galiausiai Italijos teniso sensacija pratęsime pasinaudojo penktuoju match point'u ir šventė įspūdingą pergalę.

  ​

„Mačo metu sakiau sau – ko tu tikiesi, juk tau 23 metai, žaidi pirmajame tokio rango turnyro ketvirtfinalyje. Viskas normalu. Judėk pirmyn, dar turėsi šansų. Dėl to ir didžiuojuosi labiausiai savimi“, – po dvikovos kalbėjo Berrettini.

Italas tapo pirmuoju savo šalies tenisininku po 42 metų pertraukos (Corrado Barrazutti 1977 metais), kuriam pavyko prasibrauti į „US Open“ pusfinalį.

Apskritai, M.Berrettini vos yra ketvirtasis italas „Open Era“ laikotarpyje, patekęs tarp keturių stipriausių žaidėjų Niujorke.

Pusfinalyje jo lauks Rafaelis Nadalis (ATP-2) arba Diego Schwartzmanas (ATP-21).

VIDEO: „US Open“: Matteo Berrettini prieš Gaelį Monfilsą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius