-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 22

Pergalingas sugrįžimas – Serena Williams laimėjo dramą dvejetuose Istborne

Legendinė JAV tenisininkė Serena Williams po beveik metų pertraukos sugrįžo į tenisą ir iškovojo pergalę dvejetų varžybose „Rothesay International“ turnyre Istborne (Didžioji Britanija).
Serena Williams ir Ons Jabeur
Serena Williams ir Ons Jabeur / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame dvejetų turnyro etape Serena kartu su viena geriausių šiuo metu vienetus žaidžiančių tenisininkių Ons Jabeur po dramatiškos kovos 2:6, 6:3, 13:11 palaužė ispanę Sarą Sorribes Tormo ir čekę Marie Bouzkovą.

40-metei teniso legendai tai buvo pirmasis oficialus mačas WTA ture praėjus beveik lygiai metams nuo liūdnai pasibaigusio Vimbldono turnyro, kuomet pirmajame rate S.Wiliams patyrė traumą ir mačo tęsti nebegalėjo.

Garsiai apie savo sugrįžimą į tenisą nekalbėjusi amerikietė savo gerbėjus pastaraisiais mėnesiais privertė susimąstyti, kad galbūt tenisininkė apskritai baigs karjerą, buvo nutrauktas ryšys ir su ilgamečiu treneriu Patricku Mouratoglou.

Visgi prieš savaitę S.Williams pranešė džiugią žinią, kad dalyvaus Vimbldone, o netrukus organizatoriai jai įteikė ir „vardinį kvietimą“ į vienetus. O apšilti JAV teniso atstovė nusprendė dvejetuose Istborne – nors poroje ji žaidė su viena geriausių pasaulio tenisininkių O.Jabeur (WTA-3), būtent Serena dominavo ir galingais kirčiais šį duetą atvedė į pergalę.

23 „Didžiojo kirčio“ titulus vienetuose iškovojusi Serena vis dar siekia aplenkti visų laikų rekordininkę Margaret Court (24), tačiau dažnais atvejais lieka užmirštas ir fantastiškas tenisininkės žaidimas dvejetuose.

Pirmą kartą dvejetų mačą nuo 2020 metų pradžios žaidusi buvusi pirmoji pasaulio raketė ant žolės dangos per savo karjerą dvejetuose yra iškovojusi net 51 pergalę ir patyrusi tik 3 pralaimėjimus.

Dar įspūdingiau atrodo „Didžiojo kirčio“ dvejetų turnyrų finalų statistika – S.Williams yra laimėjusi visus 14 finalinių susitikimų.

Kitame etape jos ir O.Jabeur lauks Shuko Aoyama (WTA dvejetai-10) ir Chan Hao-Ching (WTA-49).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius