-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 20

Pirmą kartą: Lietuvos teniso čempionate – 5 tūkst. eurų prizinis fondas

Šių metų Lietuvos teniso čempionato dalyviai kovos ne tik dėl, kaip jau įprasta, teisės vadintis šalies čempionu ir vardinio kvietimo į vienintelį Lietuvoje vykstantį ITF Futures serijos turnyrą, bet ir dėl piniginių prizų. Lietuvos teniso sąjunga įsteigė 5 tūkst. eurų dydžio prizinį fondą, kurį išdalins vyrų ir moterų turnyrų nugalėtojai ir prizininkai.
Tenisas
Tenisas / Organizatorių nuotr.

Nors profesionalų – ITF, ATP, WTA – varžybose, tai yra įprasta praktika, piniginiai prizai Lietuvos teniso čempionatų prizininkams atiteks pirmą kartą.

„Šiemet švenčiame Lietuvos teniso šimtmetį. Norisi, kad ta proga ir Lietuvos čempionatas būtų kažkuo išskirtinis. Pagalvojome, kad būtent piniginio prizinio fondo įsteigimas paskatintų tenisininkus varžytis šiame turnyre”, – sako Ramūnas Grušas, Lietuvos teniso sąjungos prezidentas.

Piniginiais prizais čempionate bus apdovanoti vyrų ir moterų varžybų nugalėtojai, o taip pat dvejetų turnyrų čempionai.

Tikslios sumos, atiteksiančios stipriausiems tenisininkams, bus aiškios tik prieš pat čempionatą. Vyrams ir moterims skirto prizinio fondo dydį lems viename ir kitame turnyre besivaržysiančių tenisininkų skaičius.

„Paskutiniais metais Lietuvos čempionatuose vyrai dalyvavo daug aktyviau nei moterys. Todėl nutarėme prizo proporcijas padalinti priklausomai nuo vyrų ir moterų turnyrų dalyvių skaičiaus”, – teigia R. Grušas.

Jis taip pat atskleidžia, kad čempionams atiteks 40 proc. prizinio fondo sumos, antros vietos laimėtojams – 25 proc., o bronzos medalininkams – 15 proc. Dar 20 proc. prizinio fondo sumos atiteks dvejetų varžybų nugalėtojams.

Lietuvos teniso čempionatas liepos 4 d. prasidės Vilniuje, Bernardinų sodo teniso aikštyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius