-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 30

Neišdegė ir šiemet: Ričardas Berankis krito pirmame „Roland Garros“ etape

Geriausiam Lietuvos tenisininkui Ričardui Berankiui iškovoti pirmosios pergalės „Roland Garros“ čempionate nepavyko ir šiemet. Atsakymo į kibų italo Paolo Lorenzio žaidimą antradienį nesuradusi 188-oji pasaulio raketė pirmame etape krito 0:6, 2:6, 4:6.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Organizatorių nuotr.

Su P.Lorenziu Lietuvos tenisininkas profesionalų turnyre susitiko pirmą kartą. Dvikovą R.Berankis pradėjo sunkiai – kibus ir kantrus varžovo žaidimas pirmame sete lietuviui neleido laimėti nė vieno geimo.

Antroje akistatos dalyje R.Berankis išsiveržė į priekį 2:1, tačiau po to vėl į ritmą sugrįžęs P.Lorenzis laimėjo penkis geimus iš eilės. Trečio seto pradžioje 188-oji pasaulio raketė sėkmingai gynė savo padavimų serijas, tačiau septintame geime po dvigubos klaidos Italijos atstovas pasinaudojo lemiamu „break point’u“.

Jau pačiame pirmame etape kritęs R.Berankis iš Paryžiaus išsiveš vos 10 ATP reitingo taškų ir 35 tūkst. eurų čekį.

R.Berankiui tai buvo ketvirtas pasirodymas pagrindinėse „Roland Garros“ varžybose. Deja, Paryžiuje lietuvos kol kas nėra iškovojęs nė vienos pergalės.

Tuo tarpu trijų iš eilės pralaimėjimų seriją nutraukusi 34-oji pasaulio raketė P.Lorenzis pelnė 45 ATP reitingo taškus ir 60 tūkst. eurų. Antrame etape italas susitiks su Johno Isnerio ir Jordano Thompsono poros nugalėtoju.

Rezultatas: R.Berankis – P.Lorenzis 0:6, 2:6, 4:6

Dvikovos eiga

Septintame geime Lietuvos tenisininkas pralaimėjo savo padavimus. P.Lorenzis pirmauja 4:3 ir stos atlikti padavimų. Nuo pergalės jį skiria visai nedaug.

Kol kas abu tenisininkai užtikrintai atlieka savo padavimus – 2:2.

Trečias setas

P.Lorenzis užtikrintai laimėjo savo padavimus ir antrąjį setą – 6:2.

Rakete į tinklą vožtelėjęs R.Berankis pralaimėjo keturis geimus iš eilės. Lietuvis atsilieka 2:5, o padavimus atliks P.Lorenzis.

P.Lorenzis dar sykį laimėjo lietuvio padavimus ir antrame sete pirmauja 3:2. Penktąją „break point'o“ galimybę italas realizavo technišku apvedamuoju smūgiu.

P.Lorenzis paduodamas toliau neklysta, tačiau italas antrame sete kur kas labiau atsipalaidavęs. Tai R.Berankiui leidžia pirmauti 2:1.

R.Berankis paduodamas antrame sete pagaliau laimėjo pirmąjį geimą – 1:0.

Antras setas

P.Lorenzis laimėjo savo padavimus ir pirmame sete lietuviui įteikė „riestainį“.

Panašu, kad pirmame sete R.Berankiui nepavyks laimėti nė menkiausio geimo. Lietuvis atsilieka 0:5, o padavimus atlikti stos P.Lorenzis.

Ketvirtame geime gerai žaidęs Lietuvos tenisininkas nesugebėjo pasinaudoti dviem galimybėmis tašku laimėti varžovo padavimus ir jau atsilieka 0:4.

Krūvą neišprovokuotų klaidų darantis R.Berankis dar kartą pralaimėjo savo padavimus. Antrą „break'ą“ italas atliko technišku apvedamuoju smūgiu iš kairės pusės.

R.Berankis susitikimą pradėjo pralaimėdamas savo padavimus – 0:1. Nors sekančiame geime pats turėjo „break pont'ą“m juo lietuvis nepasinaudojo. P.Lorenzis pirmauja 2:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius