-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 24

Pirmuoju šalyje tapęs D.Džumhuras: „Tai geriausia diena mano gyvenime“

Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkas Damiras Džumhuras tapo Sankt Peterburgo ATP 250 turnyro čempionu. 55-ą vietą pasaulio reitinge užimantis tenisininkas finale atsitiesė po pralaimėto seto ir 3:6, 6:4, 6:2 nugalėjo italą Fabio Fogninį.
Damiras Džumhuras
Damiras Džumhuras / „Scanpix“ nuotr.

D.Džumhuras tapo pirmuoju Bosnijos ir Hercegovinos tenisininku istorijoje laimėjusiu ATP serijos turnyrą. Kartu su Peteriu Gojowczyku jis tapo septintuoju šį sezoną naujai iškeptu ATP čempionu.

„Šiandien labai jaudinausi. Nors tai buvo mano antras finalas, vis tiek jaudinausi, – kalbėjo naujasis Sankt Peterburgo čempionas. – Negalėjau rasti savo geriausio žaidimo ir ritmo. Tačiau patirtis jau žaidžiant finale man padėjo pasiekti pergalę. Tai geriausia diena mano gyvenime.“

D.Džumhuras nuo liepos 31-os dienos ATP turo varžybose iškovojo 15-a pergalių ir patyrė tik tris pralaimėjimus.

Po šios pergalės Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkas pakils ir rekordines aukštumas ATP reitinge ir užima apie 40-ą vietą. Tai geriausias rezultatas visos šalies istorijoje.

29-ą vietą ATP reitinge užimantis F.Fogninis siekė antro čempiono titulo šį sezoną ir pirmo karjeroje ant kietos dangos.

Sankt Peterburgo turnyras yra trečias pagal prizinį fondą ATP serijoje. Čempionui atiteko ne tik 250 reitingo taškų bet ir 180 tūkstančių dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius