Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 11 01

Novakas Džokovičius išgyveno gąsdinančią naktį Bazelyje

Kaip ir prognozavo Novakas Džokovičius, sugrįžimas į teniso kortus po sunkios traumos nebus lengvas. Pirma pasaulio raketė pirmame ATP 500 serijos „Swiss Indoors“ rate 6:2, 4:6, 7:5 palaužė Xavierą Malisse‘ą. Mačas truko dvi valandas ir 12 minučių.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius į aikštę įžengė su Helovino kauke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sudėtinga sugrįžti į kortus po sunkiausios traumos kokią tik esu turėjęs. Nežaidžiau šešias savaites iš jų keturias apskritai nesportavau. Manau, kad šiandien gerai sužaidžiau pusantro seto. Vėliau praradau ritmą. Bet aš tikiuosi, kad su kiekvienu maču mano žaidimas gerės ir sportinė forma netrukus sugrįš“, – po pergalės kalbėjo 24 metų Serbijos tenisininkas.

N.Džokovičius trečiame sete pirmavo 3:0, tačiau iniciatyvos neišsaugojo ir X.Malisse‘as išlygino rezultatą 5:5. Vis dėl to svarbiausiu mačo momentu Nole pademonstravo kaip reikia žaisti, laimėjo du likusius geimus ir mačą.

Tai buvo jau 65-a serbo pergalė šį sezoną. Jis ir toliau lieka vos su trimis pralaimėjimais 2011 metais. Novakas Džokovičius liko ištikimas tradicijai ir į teniso kortą švęsdamas visų šventųjų dieną įžengė su Helovinui skirta pabaisos kauke.

Kitame mače korto šeimininkas Stanislasas Wawrinka 6:4, 6:4 nugalėjo Ivaną Dodigą.

Iš varžybų dėl traumos pasitraukė Mardy Fishas. Devinta pasaulio raketė akistatoje su Jamesu Blake‘u kairėje kojoje pajuto skausmą ir nusprendė pasitraukti. M.Fishas yra vienas realiausių pretendentų žaisti lapkričio 20 dieną prasidėsiančiame ATP finaliniame sezono turnyre, kur dalyvaus tik aštuoni geriausi sezono tenisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius