Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 25

Prancūzų legendos atsisveikinimą sujaukė trauma svarbiausią akimirką

Paskutinį karjeros turnyrą Paryžiuje žaidęs legendinis Prancūzijos tenisininkas Jo-Wilfriedas Tsonga (ATP-297) su tenisu nesiruošė atsisveikinti tyliai, tačiau galiausiai tenisininką ištiko siaubas, jį persekiojęs pastaruosius metus – traumos.
Jo-Wilfriedas Tsonga
Jo-Wilfriedas Tsonga / AFP/„Scanpix“ nuotr.

37-erių veteranas po įspūdingo 3 valandas ir 49 minutes trukusio maratono sausakimšame „Philippe Chatrier“ korte 7:6(6), 6:7(4), 2:6, 6:7(0) turėjo pripažinti aštuntosios pasaulio raketės norvego Caspero Ruudo (ATP-8) pranašumą ir oficialiai atsisveikino su tenisu.

Nuostabų puolamąjį tenisą daugiau nei pusketvirtos valandos žaidęs prancūzas atsuko laikrodį atgal ir priminė tuos laikus, kai Jo-Wilfriedas buvo tarp dešimties geriausių planetos tenisininkų.

Ketvirtajame sete kortų šeimininkas 11-ajame geime netikėtai laimėjo oponento padavimus ir stojo prie padavimų linijos rezultatą setais išlyginti 2:2, bet tuomet tenisininką ištiko košmaras – jis patyrė peties traumą.

Rezultatas greitai tapo lygus, o tuomet J-W.Tsonga paprašė medicininės pertraukėlės, tačiau ji vaisių nedavė – skausmas akivaizdžiai buvo per stiprus, tenisininkas net negalėjo paduoti.

Septyni pratęsimo taškai buvo tiesiog formalumas, o prieš paskutinį karjeros tašką prasiveržė ir prancūzo emocijos.

„Man ir visiems kitiems žaidėjams labai sunku susitaikyti su mintimi, kad tu pasitrauki. Tu buvai tikras įkvėpimas man ir kitiems, tad ačiū. Kyla nuostabūs prisiminimai, kuomet būdamas dar mažiukas žiūrėdavau Jo per televizorių. Jis yra tikras pavyzdys, koks turėtų būti tenisininkas“, – pagyrimų varžovui negailėjo Ruudas.

Priminsime, kad ryškiausias karjeros pasiekimas buvo užfiksuotas dar 2009 m. Melburne, kai J-W.Tsonga žaidė „Australian Open“ finale. Du sykius jis žaidė ir Vimbldono pusfinalyje, o „US Open“ turnyre toliausiai nužygiavo iki ketvirtfinalio – net tris sykius.

Skambiausius trofėjus prancūzas iškovojo „Masters“ lygmenyje, kuomet 2008 m. triumfavo Paryžiuje, o 2014 m. – Monrealyje. Iš viso per savo karjerą tenisininkas laimėjo net 18 ATP titulų, o 2012 m. ATP reitinge buvo palypėjęs iki rekordinės penktosios pozicijos.

Tiesa, savo žygį „Roland Garros“ pirmenybėse dar bent vienam mačui pratęsti pavyko kitam šalies teniso titanui Gillesui Simonui (ATP-158). Jis po penkių setų trilerio 6:4, 6:4, 4:6, 1:6, 6:4 palaužė Pablo Carreno-Bustą (ATP-18) iš Ispanijos.

Prancūzui tai paskutinis sezonas jo karjeroje. Šis pirmojo rato susitikimas baigėsi po 1 val. nakties vietos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius