-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 17

Puikiai atsitiesęs Ričardas Berankis tęsia kovą dėl trofėjaus Vankuveryje

Stipriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-76) susitvarkė su neabejotinai rimčiausiu iššūkiu „The Odlum Brown VanOpen“ turnyre ir žengė tarp keturių stipriausių turnyro žaidėjų.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Dramatiškame ir permainingame ketvirtfinalio susitikime lietuvis per 1 valandą ir 47 minutes rezultatu 2:6, 6:4, 6:3 įveikė australą Thanasį Kokkinakį (ATP-212).

Pirmajame sete Ričardas savo padavimus pralaimėjo dukart - trečiajame ir septintajame geimuose. Australas atrodė solidžiai, ypatingai paduodamas pirmais bandymais (12 iš 14 laimėtų kamuoliukų).

Antrosios partijos pirmoje pusėje nė vienas tenisininkas nesusikūrė break point'ų, tačiau čia lietuviui pasitarnavo pirmumo teisė. Ričardas padavinėjo pirmas ir nuolatos pirmavo, o galiausiai pasinaudojo auksiniu šansu 10-ajame geime ir nugvelbė setą 6:4.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Thanasis Kokkinakis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Thanasis Kokkinakis

Trečiasis setas prasidėjo ilgomis padavimų serijomis, o čia ir vėl šaltakraujiškumą pademonstravo pirmoji turnyro raketė.

Niekada negalima pasiduoti - T.Kokkinakiui savo padavimus laimint 40:0 Ričardas kovojo ir galiausiai buvo apdovanotas - priiminėdamas laimėjo penkis kamuoliukus paeiliui ir antrą kartą nubreak'ino varžovą - to užteko pergalei pasiekti.

Dvikovos statistika
Ričardas Berankis Thanasis Kokkinakis
1 Ace'ai 11
3 Dvigubos klaidos 0
54% Pirmųjų oadavimų % 69%
31/43 Pirmais padavimais laimėti taškai 40/53
22/36 Antrais padavimais laimėti taškai 10/24
2/2 Break point'ai 2/3
80 Visi taškai 76

Priminsime, kad T.Kokkinakis yra buvusi 69-oji pasaulio raketė. Dar praėjusiame sezone australas Majamyje patiesė Rogerį Federerį.

Patekimas į varžybų pusfinalį R.Berankiui užtikrino 35 ATP reitingo taškus bei 5 020 JAV dolerių čekį.

Dėl vietos finale mūsų tautietis grumsis prieš Japonijos atstovą Go Soedą (ATP-170). Tarpusavio susitikimuose 1:0 pirmauja Ričardas.

Kitame varžybų pusfinalyje susitiks prancūzas Maxime'as Janvieras (ATP-195) bei Taivano tenisininkas Jasonas Jungas (ATP-129).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius