-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 05

R.Berankis apie treniruočių sąlygas Rio: „Treniruojuosi, o šalia statybininkai „bulgarke“ drožia“

Pirmasis olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis yra itin patenkintas olimpine dvasia. Lietuvis ketvirtadienio vakarą stebino gera nuotaika ir rodė nuoširdų susižavėjimą olimpinėmis žaidynėmis, tačiau metė ne vieną akmenį į tarptautinės teniso federacijos (ITF) daržą. Lietuvis kritikavo teniso sąlygas Rio ir ITF sprendimą, dėl kurio žaidynėse nėra kelių labai pajėgių žaidėjų.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Alfredo Pliadžio nuotr.

R.Berankis visiškai nesigaili savo sprendimo dalyvauti olimpinėse žaidynėse ir atrodo pakerėtas olimpinės dvasios. Puikios nuotaikos tenisininkas noriai kalbėjo apie gyvenimą ir treniruotes Rio.

„Pirmas varžovas gana gerai žinomas, teko žaisti prieš devynerius metus, jei neklystu, pralaimėjau tada. Daug laiko praėjo, taktiką reikės pasiderinti, išsiaiškinus, kaip varžovas jaučiasi. Daugmaž esame panašūs, ką rodo ir reitingas. Ne Džokovičius, ne Nadalis, tad tikrai gerai“, – sakė lietuvis.

Nors tenisininko jau šeštadienį 11 val. Rio laiku (15 val. Lietuvos laiku) laukia pirmoji kova su australu Johnu Millmanu, tačiau R.Berankis vis tiek pasiryžęs dalyvauti olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje. Ji Rio laiku baigsis tik vėlų penktadienio vakarą, greičiausiai po vidurnakčio.

„Tvarkaraštis turėjo išeiti prieš valandą, bet ITF pasistengė, kad neišeitų. Laukiu dar žinių ir labai tikiuosi, kad pavyks dalyvauti eisenoje“, – sakė tenisininkas, su kuriuo kalbėjome dar prieš oficialiai paskelbiant tvarkaraštį.

Tai buvo ne vienintelė lietuvio kritika ITF. Teniso federacijai ir Rio organizatoriams priekaištų dėl netinkamų sąlygų tenisininkams jau teko išgirsti ir iš rusės Svetlanos Kuznecovos bei vengrės Timea Baboš. Pirmoji aikštes pavadino bulvių laukais, su šypsena apie tai pasakojo ir R.Berankis.

„Gyvenimo sąlygos tikrai geros, tačiau iš teniso organizacijos pusės, galėtų būti ir geriau – ITF nedaro tokio darbo, kurį turėtų. Kortai dar nėra iki galo parengti. Šiandien per treniruotę mes žaidėme, o tuo metu 10–15 statybininkų tvarkė aikštelės šoninius stendus. Vienas gręžia, kitas su „bulgarke“ drožia. Tokia ir treniruotė“, – bandydamas juokauti pasakojo geriausias mūsų šalies tenisininkas.

Vis dėlto jam Rio ypač patinka. Sportininkas užsikrėtė ir daugelio aistra – rinkti ir mainytis įvairių šalių olimpinius ženklelius, kurios Rio visi nešioja įsisegę į oficialios akreditacijos juostelę. R.Berankis pagal surinktų ženklelių skaičių yra Lietuvos delegacijos neoficialus lyderis.

Kortai dar nėra iki galo parengti. Šiandien per treniruotę mes žaidėme, o tuo metu 10–15 statybininkų tvarkė aikštelės šoninius stendus.

„Čia tikrai ypatinga – aš nematęs tiek sportininkų vienoje vietoje. Einu, o kažkoks boksininkas boksuojasi, sprinteris bėgioja, dviratininkas važiuoja – viskas vienoje vietoje. Iš kitos pusės, čia susirinkę visi geriausi. Į ką bakstelsi pirštu – čempionas, medalininkas. Oho! Tik džiaugiuosi, kad ir tu esi tarp jų“, – susižavėjimo neslėpė R.Berankis.

Vis dėlto Rio susirinkę ne visi geriausi tenisininkai – vieni nežaidžia dėl traumų, kiti tiesiog nematė prasmės atvykti į varžybas, kuriose nepelnomi ATP reitingo taškai. Čia kaltė, anot R.Berankio, ir vėl krenta ITF.

„Didelis minusas, kad čia negauname taškų. Aš nenoriu mesti akmens į ITF kiemą, bet iš tiesų, tai jų sprendimas – nenupirkti iš ATP taškų. Realiai tai mes čia atvažiavome pakovoti dėl medalio, pasižaisti tenisą.

Žiūrint iš asmeninės pusės, gali net laimėti žaidynes – reitinge nepakilsi nė per vietą. Tada kyla klausimas – kodėl tu čia atvažiavai. Tačiau aš tikrai to nesigailiu, treniruojuosi, dirbu – viskas super. Kitą kartą matysiu, duok Dieve, jei pateksiu – tada ir spręsiu, ar dalyvauti. Dėl to kai kurie žaidėjai čia ir neatvyko“, – teigė R.Berankis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius