Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai
2019 11 24

R.Nadalio fenomenas dar kartą sugrąžino šeimininkus į kovą – Ispanija žais finale

Rafaeliui Nadaliui (ATP-1) ir vėl teko žengti į kortą, kuomet jo šalis atsilikinėjo 0:1, tačiau stipriausias pasaulio tenisininkas dar kartą pakylėjo savo šalį į aukštesnį lygį ir privertė visus „Caja Magica“ centriniame korte susirinkusius aistruolius šėlti iš džiaugsmo.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame pusfinalio serijos tarp Ispanijos ir Didžiosios Britanijos mače jaunasis Kyle'as Edmundas (ATP-69) 6:3, 7:6(3) susitvarkė su Felicianu Lopezu (ATP-62), kuris pakeitė susižeidusį Pablo Carreno-Bustą (ATP-27).

Tačiau tuomet į kortą žengė Rafaelis Nadalis, kurio ir vėl laukė du mačai iš eilės. Iš pradžių grunto karalius 6:4, 6:0 susitvarkė su Danieliu Evansu (ATP-42), o tuomet kartu su F.Lopezu dviejų pratęsimų dramoje 7:6(3), 7:6(8) palaužė dvejetų meistrus Jamie Murray ir Nealą Skupskį.

Nors prieš lemiamą dvejetų mačą ispanai buvo laikomi nežymiais favoritais, paskutinį kartą kartu Rafa ir Feli žaidė tik 2015 metais. Tuo tarpu britai šiemet pasiekė „US Open“ pusfinalį.

„Turnyras labai dramatiškas, o naujasis formatas jį padaro dar įdomesniu. Nors nelaimėjome nė vieno break'o, žaidėme gerai. Feliciano solidžiai padavinėjo, o svarbiausiomis akimirkomis neklydo. Tiesiog noriu padėkoti visai komandai, savo partneriui ir žinoma, aistruoliams, kurie įelektrino atmosferą“, – po dar vienos pergalės džiūgavo Rafa.

33-ejų tenisininkui tai buvo net 28-oji pergalės Daviso taurės vienetuose iš eilės. Šią savaitę ispanas laimėjo visus septynis žaistus mačus bei išdarinėja tikrus stebuklus dvejetuose, kuriuose taip pat imasi lyderio vaidmens.

Šeštadienis ypatinga diena tapo ir 38-erių veteranui F.Lopezui, kuris tokio puikaus šanso laimėti komandinių varžybų taurę greičiausiai nebeturės.

„Aš asmeniškai tikrai apie tai net negalėjau pasvajoti. Man 38-eri, tai tikriausiai vieni iš paskutiniųjų mano karjeros metų, o aš žaidžiu Daviso taurės finaluose gimtojoje šalyje ir turiu galimybę kartu su Rafa išplėšti pergalę. Viskas atrodo kaip pasaka.“

Turnyro šeimininkai Daviso taurės finalą pasiekė pirmą kartą nuo 2012 metų. Jie siekia šeštojo trofėjaus.

Finale ispanai kausis su Kanada, kuri taip pat po dramatiškos kovos 2:1 palaužė Rusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius