Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 19

Rafaelis Nadalis – per žingsnį nuo jubiliejinio finalo

Pradžia pergale nekvėpėjo, tačiau pabaigoje neatsakomą „forehand’ą“ paleidęs Rafaelis Nadalis dar vieną pergalę Indian Velse pasitiko stryktelėdamas į orą. Ispanijos tenisininkas „BNP Paribas Open“ turnyro ketvirtfinalyje 6:4, 6:3 nukovė Kei Nishikorį.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Indian Velso ketvirtfinalyje R.Nadalis pirmą kartą šiame sezone įveikė pirmo ATP keturiasdešimtuko tenisininką.

Tris kartus Indian Velso turnyrą laimėjęs R.Nadalis yra per žingsnį nuo jubiliejinio 100-ojo ATP serijos turnyrų finalo.

Tai buvo devinta R.Nadalio ir K.Nishikorio akistata. Kol kas Japonijos tenisininkui laimėti pavyko vos kartą.

Pirmojo seto pradžioje R.Nadalis pralaimėjo tris geimus iš eilės ir paduodamas ketvirtame atsiliko 15:40, tačiau ispanas netruko atsitiesti. Rezultaui esant 5:4, penktoji pasaulio raketė be vargo antrą kartą perkando K.Nishikorio padavimus ir pirmą setą į kišenę įsidėjo po 46-ių minučių.

VIDEO: Rafaelio Nadalio monstriškas „forehand'as“

Antrame sete Ispanijos tenisininkas žaibiškai išsiveržė į priekį 4:1, bet K.Nishikoris pasinaudojo vienu turėtu „break point’u“ ir paduodamas turėjo progą išlyginti rezultatą. Vis dėlto Rafa dar kartą palaužė varžovo padavimus ir pergalę šventė po pusantros valandos trukusios kovos.

Indian Velso pusfinalyje R.Nadalis susikaus su geriausiu pasaulio tenisininku Novaku Džokovičiumi, kuris po dviejų pratęsimų 7:6(7:2), 7:6(7:2) palaužė Jo-Wilfriedą Tsonga.

Serbijos tenisininkas iš pastarųjų dešimties jų dvikovų laimėjo devynias.

Indian Velse R.Nadalis ir N.Džokovičius iš viso yra žaidę tris kartus. 2007-aisiais pirmasis laimėjo ispanas, tačiau 2008-ųjų pusfinalyje ir 2011-ųjų finale stipresnis buvo Serbijos tenisninkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius