-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 13

Rafaelis Nadalis užsiminė apie galimą sezono pabaigą

Geriausias Ispanijos tenisininkas Rafaelis Nadalis po nesėkmės „Shanghai Rolex Masters“ turnyro antrame etape užsiminė, kad neatmeta galimybės anksčiau baigti sezoną ir pradėti pasiruošimą naujam.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Penktoji pasaulio raketė trečiadienį 3:6, 6:7 (3:7) netikėtai nusileido serbui Viktorui Troickiui.

Kadangi pernai R.Nadalis šiame turnyre pasiekė pusfinalį, kitą savaitę jam nusibrauks 350 reitingo taškų, o tai 30-metį ispaną nustums į šeštą vietą pasaulio reitinge. Tai bus pirmas kartas nuo 2003 metų, kai tarp penkių geriausių pasaulio tenisininkų nebus nei R.Nadalio, nei sezoną jau baigusio šveicaro Rogerio Federerio.

Po nesėkmės Šanchajuje vykstančio „Masters“ serijos turnyro antrame etape geriausias Ispanijos tenisininkas užsiminė, kad svarsto apie galimybę anksčiau baigti 2016 metų sezoną. Apie tai pranešė Rafos spaudos konferencijoje buvusi prancūzų žurnalistė Carole Bouchard.

Anot jos, penktoji pasaulio raketė dar nėra galutinai apsisprendęs, tačiau tokia galimybė jo mintyse šmėžuoja. C.Bouchard pranešė, kad R.Nadalis nori geriau pasiruošti 2017 metų sezonui ir „sukelti daugiau skausmo (varžovams – red. past.) savo smūgiu iš kairės pusės“.

Ispanas atrodė sugrįžtantis į savo seną gerą formą, kai laimėjo „Masters“ serijos turnyrą Monte Karle ir nušlvavė primuosius varžovus „Roland Garros“ čempionate. Tačiau tuomet R.Nadalis patyrė riešo traumą, kuri Rafą už borto paliko dviems mėnesiams. Nors Rio olimpiadoje penktoji pasaulio raketė pasiekė pusfinalį, įspūdingų rezultatų pastaruosiuose turnyruose jis nepademonstravo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Apie ne itin gerą ispano formą liudija ir tai, kad šiemet net šeši tenisininkai (D.Thiemas, P.Cuevasas, L.Pouille, G.Dimitrovas, D.Džumhuras ir dabar V.Troickis) prieš jį iškovojo savo pirmąsias pergales, nors iki tol to padaryti jiems niekaip nesisekė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius