Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 07 27

Remigijus Balžekas: „Ričardo pergalių nereikės ilgai laukti“

Ričardo Berankio treneris Remigijus Balžekas liko patenkintas auklėtinio pasirodymu Los Andžele vykusiame ATP 250 serijos turnyro mače su Ryanu Harrisonu. Specialistas pastebi vis daugiau geriausio Lietuvos tenisininko sportinės formos sugrįžimo ženklų. R.Balžekas tiki, kad Ričardo pergalių laukti liko nedaug.
Treneris Remigijus Balžekas
Treneris Remigijus Balžekas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Koks būtų jūsų komentaras po Ričardo dvikovos su Ryanu Harrisonu?

Mačas buvo visai geras. Antrame sete truputį nepavyko. Ričardas paduodamas pirmavo 4:2, 30:0, vėliau 40:30, tada padarė porą tokių neleistinų klaidelių ir žaidimas nuslydo. Bet šiaip tenisas buvo visai neblogos kokybės. Iš tikrųjų aš esu visai patenkintas. 

Tiesiog po tokios pertraukos trūksta įvairių dalykų. Ir iš techninės, ir iš strateginės pusės. Bet šiaip žaidimas po truputį sugrįžta ir mes tuo džiaugiamės. 

Ričardui ne itin sekėsi pirmas padavimas. Tai buvo vienas esminių faktorių, kodėl nepavyko iškovoti pergalės?

Na, daugiau buvo tų faktorių, ne vien pirmas padavimas. Nepavyko išnaudoti kamuolių iš standartinių pozicijų. Prarastas žaidimo ritmas atsistato ne taip greitai, kaip norėtųsi. Buvo daugiau dalykų, kurie turi sugrįžti. Tačiau viskas ateina. Ričardo pergalių nereikės ilgai laukti. 

Kokį įspūdį paliko jaunojo amerikiečio Ryano Harrisono žaidimas?

Jis dabar tenisą žaidžia geriausiai. Neblogas vaikinukas, perspektyvus. Dabar pateko į TOP 100 ir tai dar – ne pabaiga. Vienas geriausių šiuo metu jaunų žaidėjų Amerikoje. 

Ar juntamas Ričardo progresas tarp turnyrų Atlantoje ir Los Andžele?

Per vieną savaitę viskas taip greitai pasikeisti negali. Negaliu sakyti, kad ir Atlantoje žaidimas buvo labai blogas. Tik tiek, kad mūsų fizinis pasirengimas neatsistato. Pilnai dar nedirbam. O dabar jau ir nebėra kada, nes dalyvaujame turnyruose. O pats žaidimas, manau, iki geros formos ateis greitu laiku. 

Ar Los Andžele pavyko pabendrauti su Laurynu Grigeliu?

Bendraujam kiekvieną dieną. Gal atvažiuos kartu į Floridą pasitreniruoti. Matysim, kaip ten bus. Šiaip gerai, tikrai gerai atrodo. Pakankamai stabilus, motyvuotas vaikinas. Žaidimui, aišku, kaip ir mūsų, yra kur tobulėti. Bet progresą nuo paskutinio karto, kai jį mačiau, Laurynas padarė didelį, tikrai didelį.

Koks kitas Ričardo turnyras?

Kitas turnyras vyks Vašingtone. O po Vašingtono priimsime sprendimą, ką toliau daryti. Gali būti taip, kad po to bus tik „US Open“ turnyras. Gali būti taip, kad Floridoje skirsime daugiau dėmesio fiziniam pasirengimui ir ruošimės rudeniui. O šiaip liūdėti tikrai nėra ko. Šiandien Ričardas po tokios ilgos pertraukos pademonstravo pakankamai solidų žaidimą. Esu labai patenkintas. Ričardas ir pats yra patenkintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius