-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 05

Remigijus Balžekas: „Tikiuosi, kad šie metai bus tikro proveržio metai Lietuvos tenisui“

Deuce.lt su džiaugsmu praneša, kad nuo šiol su šio teniso naujienų portalo skaitytojais savo pastebėjimais ir komentarais dalinsis geriausias Lietuvos teniso treneris Remigijus Balžekas. Vienintelis šalies teniso specialistas, kuriam su savo auklėtiniu pavyko dalyvauti 13-oje „Didžiojo kirčio“ turnyrų.
Remigijus Balžekas
Remigijus Balžekas / deuce.lt nuotr.

„Visų pirma, sveikinimai su Naujaisiais 2015-aisiais metais. Tebūnie jie prasmingesni, rezultatyvesni, sveikesni ir linksmesni. Didžiausios sėkmės mūsų teniso lyderiams bei jauniesiems Lietuvos tenisininkams, nuo kurių labai greitu laiku priklausys, kurioje pasaulio teniso žemėlapio vietoje bus Lietuva. Labai daug minčių kyla apie tai, kas padaryta, kas pasiekta, kas galėtų būti geriau ir kaip tai padaryti. Ir kodėl gi jomis nepasidalijus su deuce.lt skaitytojais. Tikiuosi, kad šie metai bus tikro proveržio metai Lietuvos tenisui“, – prisijungęs prie teniso naujienų portalo kalbėjo R.Balžekas. 

Prieš prasidedant 2015-ųjų varžyboms, teniso specialistas sutiko pasidalinti savo lūkesčiais apie naują sezoną. 

 – Pradėkime nuo jūsų buvusio auklėtinio Ričardo Berankio. Jis praėjusiame sezone pasiekė daug pergalių, sugrįžo į pirmąjį šimtuką ir padėjo Lietuvos rinktinei pakilti į pirmą Daviso taurės grupę. Ko galima tikėtis iš Ričardo šį sezoną?

 – Šie metai bus labai svarbūs šalies teniso lyderiui R.Berankiui. Norėtųsi, kad jie išties būtų daug sėkmingesni nei praėjusieji, ir ne tik reitingo prasme, bet ypač žaidimo. Puiku, kad atsirado stabilumas, nebekamuoja traumos ir sveikata puiki. Tai, žinoma, svarbiausia. Tačiau patį žaidimą reikia stipriai tobulinti, vėl atrasti savo žaidimo braižą, kurio praėjusiame sezone, mano nuomone, labai trūko, reikia vėl pradėti žaisti agresyvų, atakuojantį žaidimą. Taip, žaidžiant tokiu stiliumi klaidų, žinoma, bus daugiau, tačiau kito varianto nelabai matau pakilti į išsvajotas aukštumas. Bet aišku, aš tikiu, kad Ričardas ir jo komanda žino, ką daro, ir šie metai bus jiems ypač sėkmingi.

 – Ne tokie sėkmingi metai buvo Laurynui Grigeliui. Jis pats atvirai pasakojo, kad jam pritrūko pasitikėjimo ir jo silpnoji vieta, smūgis iš dešinės, neleido iškovoti daugiau pergalių. Kaip rašė pats Laurynas, metai buvo toli nuo svajonės...

 – L.Grigeliui taip pat norisi palinkėti didelės sėkmės šį sezoną. Manau, jis turi viską, kad pasiektų išsvajotą vietą tarp šimto geriausių ir netgi aukščiau. Labai keista, kodėl per tiek laiko jo komanda negali pakeisti lengviausio smūgio tenise. Be to, turint tokius gerus duomenis, gana galinga techninį arsenalą, kodėl nepabandyti pakeisti savo žaidimo stiliaus. Manau, padarius šiuos dalykus, Laurynas labai greitai atsidurtų ten, kur jis ir nori – „Top 100“.

 – Nemažai žmonių pasidžiaugė Luko Mugevičiaus praėjusiu sezonu. Daug diskutuota, kaip jam seksis įsitvirtinti vyrų tenise, tačiau geras žaidimas „Futures“ turnyruose sezoną jam leido užbaigti 667-oje vietoje...

 – L.Mugevičiaus žaidimas džiugina. Nors neteko matyti paskutinius kelerius metus, kaip jis tai daro, tačiau rezultatai rodo, kad jis jau pasiruošęs žaisti daug aukštesnio lygio turnyruose nei praėjusiais metais. Džiugu, kad Lietuva jau turi gerą trečią Daviso taurės komandos narį, kuriuo bus galima pasikliauti aukšto lygio mačuose.

 – Lietuva pirmą kartą istorijoje pateko į pirmą Daviso taurės grupę. Lietuvos teniso rinktinės laukia įdomūs metai...

 – Labai džiugu, kad Lietuva pagaliau iškopė į pirmą Daviso grupę, tačiau ten laukia nelengvos kovos ir kalnų ten nenuversi, tačiau turint tokį žaidėją kaip R.Berankis, baimės įvaryti galima visoms komandoms.

 – Nemažai tikimasi ir iš ateinančios merginų kartos. Akvilė Paražinskaitė ir Justina Mikulskytė jau kovos moterų turnyruose...

 – Labai didelės sėkmės norėtųsi palinkėti mūsų moterims ir merginoms šiais metais. Tikiu, kad šis sezonas bus tikro persilaužimo metai mūsų merginoms. Apie moterų tenisą būtų galima kalbėti labai daug, nes tai labai įdomi tema ir mažai kam žinoma, ypač Lietuvoje. Bet apie tai - kitą kartą.

Na, o jauniesiems Lietuvos tenisininkams ir jų treneriams, norėtųsi palinkėti didelio optimizmo, daug kantrybės ir siekti užsibrėžto tikslo. Sąlygos siekti aukštų rezultatų Lietuvoje puikios, tad belieka tik gerai ir labai tikint dirbti. Tada tikrai Lietuvoje išaugs gera pamaina mūsų teniso lyderiams R.Berankiui, Linai Stančiūtei ir kitiems žaidėjams.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius