-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 30

Renesansą išgyvenanti Garbine Muguruza – „Australian Open“ finale

Prieš kelerius metus du „Didžiojo kirčio“ turnyrų trofėjus iškovojusi ir kelioms savaitėms net iki pirmosios WTA reitingo vietos pakilusi Garbine Muguruza (WTA-32) po to neišgyveno pačių geriausių savo laikų ir į šių metų „Australian Open“ turnyrą atvažiavo vos kaip 32-oji planetos raketė. Vis dėlto pamažu įsivažiavusi ispanė pusfinalyje 7:6 (10-8), 7:5 nugalėjo Simoną Halep (WTA-3), laimėjo jau šeštą kovą iš eilės ir pirmą kartą žais šių varžybų finale.
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza / „Scanpix“ nuotr.

26-erių G.Muguruza 2016-aisiais triumfavo „Roland Garros“ turnyre, o po metų iškovojo trofėjų ir Vimbldone, bet netrukus jos karjeros kreivė ėmė ristis žemyn.

Nuo pat 2017-ųjų ispanė vos sykį buvo patekusi į „Didžiojo kirčio“ turnyrų ketvirtfinalius, o į elitą ji pamažu sugrįžo tik pakeitusi trenerę – dabar jos karjera rūpinasi Conchita Martinez.

Tiesa, problemų G.Muguruza turėjo net ir Melburne, kai pirmąjį setą pirmajame mače prieš 155-ąją pasaulio raketę Shelby Rogers pralaimėjo net 0:6.

Vis dėlto pamažu ispanė įsivažiavo, o galiausiai po jos kojomis ėmė kristi net ir pajėgiausios pasaulio tenisininkės.

Kepinant 38 laipsnių karščiui vykusiame pusfinalyje G.Muguruza atliko net 39 winnerius bei 10 neatremiamų padavimų (ace'ų), o ne sykį taškus laimėjo ir sėkmingai išbėgdama prie tinklo, kur ispanė triumfavo 20 iš 30 atvejų.

Ispanijos tenisininkė pergalę antrajame sete pasiekė įspūdingu stiliumi. Dukart savo padavimus pralaimėjusi G.Muguruza atsiliko 3:5, bet nuo tada laimėjo net keturis geimus iš eilės, įskaitant ir du paduodant S.Halep, bei pasinaudojusi vienu iš dviejų match pointų žengė į finalą.

Pirmą kartą ant kietosios dangos vykstančio „Didžiojo kirčio“ turnyro finale ispanė žais prieš jaunąją amerikietę Sofią Kenin (WTA-15), kuriai tai bus apskritai pirmasis „Didžiojo kirčio“ turnyrų finalas.

Tiesa, pakeliui link jo 21-metė eliminavo ne ką kitą, o pajėgiausią pasaulio tenisininkę Ashleigh Barty.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius