-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 02

Ričardą Berankį „US Open“ turnyre nugalėjęs Dominicas Thiemas dėkojo lietui

Dešimtoji pasaulio raketė Dominicas Thiemas penktadienio naktį užbaigė Ričardo Berankio „Didžiojo kirčio“ turnyrų sezoną, pastarąjį nugalėdamas 6:4, 6:3, 6:2. Anot geriausio Austrijos tenisininko, dvikova vyko taškas į tašką, kol nepradėjo lyti.
Dominicas Thiemas „US Open“ turnyre nugalėjo Ričardą Berankį
Dominicas Thiemas „US Open“ turnyre nugalėjo Ričardą Berankį / „Scanpix“ nuotr.

D.Thiemui tai buvo jau 51-a pergalė šiame sezone. Pagal šį rodiklį jis nusileidžia tik dviems geriausiems pasaulio tenisininkams – Novakui Džokovičiui ir Andy Murray.

D.Thiemui ši akistata prasidėjo sunkiai. R.Berankis jau pačioje dvikovos pradžioje išsiveržė į priekį 4:1. Visgi dešimtoji pasaulio raketė išlygino rezultatą, o praplaukus lietaus debesims 22-ejų austras laimėjo dar du geimus iš eilės (iš viso – penkis) ir setą – 6:4.

„Mano startas nebuvo puikus – atsilikau 1:4. Tačiau lietus atėjo pačiu dėkingiausiu metu, nes buvau ką tik išlyginęs rezultatą, – pasakojo D.Thiemas. – Lietaus pertraukos niekada nėra lengvos, bet manau, kad šįkart ji man išėjo į naudą, nes sugrįžęs į kortą pademonstravau solidų tenisą.“

Prieš „US Open“ čempionatą D.Thiemas buvo atsidūręs šiokioje tokioje duobėje. Vimbldone geriausias Austrijos tenisininkas pasiekė tik antrą etapą, po to sekė pralaimėjimai pirmuose etapuose Kitzbuelyje ir Toronte. „Masters“ varžybose Sinsinatyje dešimtoji pasaulio raketė dar ir klubo traumą patyrė.

Pats D.Thiemas visą kaltę dėl šių nesėkmių suvertė įtemptam savo tvarkaraščiui.

„Tiesiog sužaidžiau tiek daug mačų, kad neatlaikė ir kūnas, ir protas. Po Vimbldono nebuvau pačios geriausios formos, tačiau po varžybų Sinsinatyje viskas pradėjo judėti teigiama linkme. Dabar mano forma vėl yra pakankamai gera,“ – situaciją įvertino dešimtoji pasaulio raketė.

Trečiame „US Open“ čempionato etape D.Thiemas susikaus su ispanu Pablo Carreno Busta, kuris po pralaimėtų pirmų dviejų setų sugebėjo palaužti Janko Tipsarevičių.

Nors Niujorke R.Berankis neužsibuvo, 26-erių lietuvis „US Open“ čempionate galiausiai nutraukė septynių pralaimėjimų iš eilės seriją, 3:6, 7:6, (7:3), 6:4, 6:2 nugalėdamas tunisietį Maleką Jazirį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius