-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 16

Ričardas Berankis po pralaimėjimo Andy Roddickui: „Esu labai nepatenkintas savo padavimu“

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis lengvai nepasidavė aštuntajai planetos raketei amerikiečiui A.Roddickui. „ATP World Tour 500“ serijos teniso turnyro Memfyje (JAV) pirmajame vyrų vienetų rate 20-metis lietuvis tik po trijų setų kovos 6:4, 2:6, 3:6 nusileido aštuoneriais metais vyresniam varžovui.
Ričardas Berankis įveikė Ryaną Sweetingą
Ričardas Berankis pralaimėjo po trijų setų kovos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip vyko dvikova skaitykite čia.

R.Berankis (ATP 74) pasidžiaugė, jog pavyko garbingai pasipriešinti kur kas daugiau patirties turinčiam varžovui, tačiau negailėjo sau priekaištų dėl tragiškai nesisekusio pirmojo padavimo (vos 38 proc., – red. past.).

Tuo tarpu kaip vieną iš pagrindinių pralaimėjimo priežasčių lietuvis nurodė sunkiai nuspėjamą ir galingą A.Roddicko padavimą (amerikietis mače atliko net 23 „eisus“, – red. past.).

– Kaip vertini savo pasirodymą?

– Mačas buvo tikrai geras. Esu labai nepatenkintas, jog iš mano pusės visiškai nebuvo pirmojo padavimo. Nežinau, dar nežiūrėjau statistikos, bet manau, jog pataikiau vos 30 procentų savo pirmojo padavimo (38 proc., – red. past.). Žaidžiant su tokiu žaidėju kaip A.Roddickas tai yra labai mažai.

Nepaisant to, sugebėjau sužaisto tris setus ir dar visai neblogai pasipriešinti. Jo padavimas yra nerealus (amerikietis atliko 23 „eisus“, – red. past.). Buvo labai sunku laimėti jo padavimą, bet pirmajame sete tai pavyko. Tuo tarpu A.Roddickui paduodant savo antrąjį pavadavimą buvo tikrai lengviau. Manau, jog laimėjau apie pusę, gal net daugiau tokių taškų. Tai buvo mano pranašumas. Tačiau mačo eigą nulėmė tai, jog buvo labai sunku priimti pirmą A.Roddicko padavimą, o aš pats nepadavinėjau taip, kaip norėčiau.

– Kodėl tau taip nesisekė tas pirmas padavimas? Jaudulys ar kaip tik – per daug rizikuodavai, kad smūgis būtų itin stiprus?

Ne, šiaip pastarosiomis dienomis man sunkiai sekėsi pataikyti. Negaliu sakyti, jog San Chosė prastai padavinėjau. Bet atvykus į Memfį nesisekė net treniruotėse.

– Tai buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis?

– Taip, viena iš pagrindinių. Teks dabar treniruotėse labai daug dirbti, kad pagerinčiau pirmojo padavimo procentą.

– Paskutinius du mačus žaidei su įspūdingai kamuoliuką padavinėjančiais tenisininkais. Kurio padavimas baisesnis – A.Roddicko ar Milošo Raoničiaus (4:6, 6:7 (2:7) pralaimėjo San Chosė teniso turnyro ketvirtfinalyje, – red. past.)?

– Sunku pasakyti. Gal M.Raoničių kol kas yra lengviau nuspėti, į kurią pusę jis paduos, o lemiamais momentais jis nebūna toks tikslus ir stiprus. Tuo tarpu mače su A.Roddicku jis pataikydavo „eisą“ labai svarbiuose momentuose, kai rezultatas būdavo 30:30 ar 40:40. Tik prieš pat padavimą jis nukreipia kamuoliuką viena ar kita linkme, o tai ir yra sunkiausia. Labai sunku nuspėti, kur jis paduos.

Pralaimėjęs jau pirmajame rate R.Berankis pasitraukė iš tolimesnių kovų. Už dalyvavimą turnyre jam atiteko 7,585 tūkst. JAV dolerių čekis.

Tuo tarpu į antrąjį ratą iškopusio A.Roddicko lauks akistata su 26 metų serbu Janko Tipsarevičiumi (ATP – 51), kuris 6:0, 7:6 (9:7) pranoko 23 metų amerikietį Ryaną Sweetingą (ATP – 118).

Po dvikovos su R.Berankiu pirmojo Memfio teniso turnyro raketė A.Roddickas taip pat nebuvo itin patenkintas savo pasirodymu.

„Žinau, jog nežaidžiau geriausiai, kaip moku. Buvo dvi galimybės – laimėti arba pralaimėti. Džiaugiuosi, jog man pavyko laimėti“, – oficialiai turnyro svetainei prisipažino A.Roddickas, 2003 metais buvęs pirmąja planetos rakete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius