-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 22

Ričardas Berankis: „Savo pasirodymą vertinu labai gerai“

Ričardas Berankis nesijautė nusiminęs po akistatos su septintąja pasaulio rakete Davidu Ferreriu atvirajame Australijos teniso čempionate. Pasak tenisininko, pralaimėjimą trečiame rate lėmė objektyvios priežastys. R.Berankis dėkojo aistruoliams, o mačą su Davidu Nalbandianu pavadino vienu sėkmingiausių karjeroje. Lietuvos tenisininkas su treneriu dėkoja palaikiusiems aistruoliams, rašo vasaraopen.blogas.lt.
Ričardas Berankis ATP teniso turnyre susitiks su argentiniečiu.
Lietuviška teniso pasaka „Australian Open“ baigėsi: Ričardas Berankis nepasipriešino Davidui Ferrerui. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

– Ričardai, kaip vertini pasirodymą „Australian Open” turnyre? – vasaraopen.blogas.lt paklausė geriausio Lietuvos tenisininko.

– Na, savo pasirodymą vertinu tikrai labai gerai. Pirmame etape susitikau su vietos tenisininku Marinko Matosevičiumi. Jis tikrai perspektyvus žaidėjas. Man pavyko nugalėti trijų setų kovoje. Antrame mače labai gerai pavyko žaisti su Davidu Nalbandianu. Na, aišku jis trečiame sete pasitraukė, o nuo antro seto vidurio nežaidė taip, kaip norėtų. Buvo pavargęs. Bet ir man reikėjo gerai pataikyti, gerai žaisti. Išlaikyti gerą koncentraciją. Tik tokiu būdu, ko gero, jį buvo galima priversti trauktis trečiame sete.

– Kas lėmė pralaimėjimą akistatoje su Davidu Ferreriu. Kokį įspūdį paliko šis elitinis tenisininkas?

– Man labai pritrūko fizinio pasirengimo. Ir šiaip buvo toks, negaliu sakyti, kad jaudulys, bet įdomus jausmas. Pirmą kartą žaidžiau su tokio aukšto lygio žaidėju. Aišku, kad jo žaidimą galima vertinti tik labai gerai. Jam beveik neįmanoma buvo įmušti winnerio. Jis tiesiog nerealiai visur spėdavo. Atmušdavo visus gautus kamuoliukus. Bet nepasakyčiau, kad mūsų greitis labai skiriasi. Momentais man pačiam pavykdavo žaisti greičiau. Tikiu, jeigu būčiau jautęsis geriau, gal viskas galėjo būti ir kitaip. Gal ir nebūčiau laimėjęs, bet tikrai būčiau pasipriešinęs daug smarkiau negu šiandien.

– Bet atrodo, kad per pirmus du mačus tau neteko išeikvoti daug energijos. Pasiektos užtikrintos, greitos pergalės. Tačiau pats pabrėži tą patį, ką ir treneris Reimigijus Balžekas. Fizinis pasirengimas?

– Žinote, gruodžio mėnesį būna pasirengimas naujam sezonui. Šiemet mums apskritai nepavyko jo padaryti. Visą ta laiką prasirgau. Floridoje buvo labai šalta. Peršalau, susirgau gripu. O nuo gruodžio 1 d. iki 22 d. mes planavome daryti fizinio rengimo stovyklą. Visą tą laiką pragulėjau lovoje. Kai atskridome į Brisbeną, pasitreniravome vos keturias dienas ir staigiai prasidėjo mačai. Nebuvo įdirbio. O tai yra labai svarbu. Su tokiu kaip D.Ferreris žaisti be fizinio pasirengimo, patikėkite, nėra lengva (šypsosi).

– Mačas su Davidu Nalbandianu buvo vienas sėkmingiausių karjeroje?

– Manau, tai buvo sėkmingiausias mačas. Vis dėlto tai yra „Grand Slam” serijos teniso turnyras. Antras ratas. Jis 21-as pasaulyje. Tikrai labai patyręs ir aukšto lygio. Ko daugiau galima norėti? Apskritai šis turnyras man buvo vienas sėkmingiausių.

– Transliacijų metu nuolat girdėjome ir matėme aistruolių iš Lietuvos. Ar nustebino toks palaikymas?

– Už tokį didelį palaikymą norėčiau jiems labai padėkoti. Tikrai smagu, kai netgi Australijoje ateina tiek daug savų žmonių pasirgti, parėkauti už mus. Noriu su Remigijumi padėkoti, tikrai ačiū visiems. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius