Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 11

Rogeris Federeris pateko į ketvirtfinalį ir išsaugojo pirmos raketės titulą

Rogeris Federeris toliau išliks pirma pasaulio rakete. 31 metų Šveicarijos tenisininkas Šanchajuje vykstančiame „Shanghai Rolex Masters“ turnyre 4:6, 7:6(4), 6:0 nugalėjo tėvynainį Stanislasą Wawrinką ir pateko į ketvirtfinalį. R.Federeris ATP reitinge toliau lieka nepavejamas jo artimiausiam persekiotojui Novakui Džokovičiui.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

S.Wawrinka sėkmingai pradėjo susitikimą. Jis laimėjo pirmą setą, o antro pabaigoje, kai rezultatas buvo 4:4, paduodant varžovui tašku galėjo laimėti geimą. Tačiau S.Wawrinka padarė neišprovokuotą klaidą, o vėliau pralaimėjo ir setą.

Atsitiesęs iš sudėtingos situacijos R.Federeris nepaliko jokių vilčių oponentui trečiame sete. Šveicarų maestro pralaimėjo tik penkis taškus. Mačas truko mažiau nei dvi valandas.

Ketvirtfinalyje R.Federeris kovos su Marinu Čiličiumi. Kroatijos tenisininkas 4:6, 6:1, 6:4 nugalėjo ispaną Fernandą Verdasco.

Užtikrintai į ketvirtfinalį žengė Andy Murray. Trečia pasaulio raketė iš Didžiosios Britanijos 6:2, 6:2 nugalėjo ukrainietį Aleksandrą Dolgopolovą. Susitikimas truko mažiau nei valandą.

Tai buvo pirmas A.Murray mačas Šanchajaus turnyre. Jis varžybas turėjo pradėti nuo antro rato, tačiau britui buvo įskaityta pergalė be kovos prieš iš varžybų pasitraukusį Florianą Mayerį.

A.Muray pirmame sete du kartus laimėjo A.Dolgopolovo padavimų serijas. Antrame sete tai padarė tris kartus.
„Prieš jį turi žaisti įvairiai, – po pergalės apie varžovą kalbėjo A.Murray. – Dažniausiai jis pridaro daug bėdos tiems vaikinams, kurie kamuoliuką mušą taip pat. Aš pabandžiau mušti tolimus kamuolius, suktus smūgius ir juo trumpinau. Tai pasiteisino.“

A.Murray ketvirtfinalyje kovos su Radeku Štapenku. Čekijos veteranas aštuntfinalyje 6:4, 6:7(5), 6:3 nugalėjo amerikietį Johną Isnerį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius