-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 29

Rogeris Federeris prieš Rafaelį Nadalį: „Australian Open“ finalas bus aplaistytas ašaromis?

Sekmadienį Melburne pasibaigs 105-as „Australian Open“ čempionatas. Ir baigsis jis ne bet kaip, o dviejų gyvų legendų dvikova – dėl pirmo metų „Didžiojo kirčio“ turnyro nugalėtojo titulo susikaus devintoji pasaulio raketė Rafaelis Nadalis ir 35-erių šveicaras Rogeris Federeris.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Nuostabaus turnyro tikriausiai negalėjo vainikuoti geresnis baigiamasis spektaklis. Prieš čempionatą nurašytiems legendiniams tenisininkams, sportui padovanojusiems gražiausias teniso dvikovas, sekmadienį lemta susikauti dėl dar vieno „Didžiojo kirčio“ titulo.

Kad ir kas sekmadienį nutiktų Melburne, „Rod Laver“ arena greičiausiai bus aplaistyta ašaromis. Laimės ar pralaimės, daugiau šansų, kad jos tekės iš geriausiu visų laikų tenisininku vadinamo šveicaro R.Federerio akių.

Dar kartą R.Federerio ir R.Nadalio dvikova pritrauks milijonus žiūrovų, supulsiančių į „Rod Laver“ areną arba prie televizorių ekranų.

VIDEO: Legends Preview Federer/Nadal Australian Open Final

Nepaisant to, kas sekmadienį taps „Australian Open“ čempionu, pirmasis metų „Didžiojo kirčio“ turnyras teikia vilčių, kad R.Federeris ir R.Nadalis dar gali duoti į kaulus geriausiems pasaulio tenisininkams Andy Murray ir Novakui Džokovičiui bei pakovoti dėl svarbiausių turnyrų titulų.

R.Nadaliui ir R.Federeriui tai bus 35-a tarpusavio dvikova. Kol kas triuškinančia persvara 23:11 pirmauja geriausias Ispanijos tenisininkas. „Didžiojo kirčio“ turnyrų finaluose Rafa ir Rogeris grūmėsi aštuonis kartus ir šešis sykius ten stipresnė pasirodė devintoji pasaulio raketė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

R.Federeris finale sieks tapti pirmu tenisininku istorijoje, tris skirtingus „Didžiojo kirčio“ turnyrus laimėjusiu penkis kartus. Australijoje Fedas čempionu tapo 2004, 2006, 2007 ir 2010 metais.

Visgi tą padaryti 35-erių šveicarui bus labai nelengva, juolab kad „Didžiojo kirčio“ turnyre jis R.Nadalį paskutinį kartą nugalėjo tik 2007 metais, kai triumfavo Vimbldono finale.

Per visą savo karjerą R.Federeris iškovojo net 17-a „Didžiojo kirčio“ titulų (daugiausiai istorijoje), R.Nadalis – 14-a, iš kurių devynis pelnė „Roland Garros“ parke.

Paskutinį kartą šveicaras su ispanu susikovė pernai Bazelyje. Tąsyk laimėjo R.Federeris, taip pat nutraukęs penkių pralaimėjimų Rafai iš eilės seriją.

Apskritai R.Federeriui tai bus jau 28-as finalas „Didžiojo kirčio“ turnyre. R.Nadalis už savo varžovą yra sužaidęs septyniais mažiau.

Bet kuris iš finalininkų sekmadienį taps žemiausią reitingą turinčiu „Australian Open“ čempionu nuo 2002 metų, kai Melburno čempionu tapo 18-oji pasaulio raketė Thomas Johanssonas.

Rafa „Australian Open“ finale gali tapti vos trečiu tenisininku istorijoje, visus keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus laimėjusiu bent po du kartus. Melburne vienintelį kartą 30-metis ispanas triumfavo 2009 metais. Paskutinį kartą „Didžiojo kirčio“ turnyro nugalėtoju devintoji pasaulio raketė tapo 2014-ųjų „Roland Garros“ čempionate.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris

R.Nadalis yra tik vienas iš keturių tenisininkų, „Australian Open“ turnyre iškovojusių 50 pergalių. R.Federeris taip pat yra šiame nedideliame klube. Šveicaro sąskaitoje – net 83 pergalės.

R.Federerio ir R.Nadalio dvikova prasidės maždaug 10.40 Lietuvos laiku. Deuce.lt savo skaitytojus kvies finalo įvykius tiesiogiai sekti drauge. Tai gali būti paskutinė proga pamatyti Rafos ir Fedo kovą „Didžiojo kirčio“ turnyro finale.

VIDEO: Rogerio Federerio ir Rafaelio Nadalio kelias į AO finalą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius