-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 08

Savaitgalį paaiškės stipriausia pasaulio moterų teniso rinktinė

Jau šį šeštadienį Perto mieste, Australijoje, startuos moterų rinktinių turnyro (Fed taurės) finalas, kuriame grumsis šeimininkės australės ir prancūzės.
Australijos ir Prancūzijos moterų rinktinės
Australijos ir Prancūzijos moterų rinktinės / Twitter nuotr.

Teniso ekspertai favoritų etiketę klijuoja finalo šeimininkėms. Nors namų sienos bus didelis australių pranašumas, yra ir kitas faktorius, vaidinsiantis dar didesnį vaidmenį šiame finale.

Tai pirmoji vienetų raketė Ashleigh Barty, kuri į gimtinę sugrįžta po triumfo WTA baigiamajame turnyre Šendžene. „Roland Garros“ čempionė Fed taurėje sieks ne tik pratęsti 14 pergalių iš eilės seriją, tačiau ir padovanoti savo šaliai pirmąjį trofėjų po 45 metų pertraukos.

Beje, Australija yra pralaimėjusi net aštuonis Fed taurės finalus iš eilės.

„Kuomet nuskamba tavo šalies nacionalinis himnas, o šalia savęs turi ne tik didelę palaikymo komandą, bet ir kapitonę Alicia Molik, tai tave skatina pasirodyti dar geriau. Atrodo, jog tuo metu atrandu savo antrąją pusę“, – prieš finalo startą nekantravo Barty.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Samantha Stosur ir Ashleigh Barty
AFP/„Scanpix“ nuotr./Samantha Stosur ir Ashleigh Barty

23-ejų tenisininkė bus labai svarbi ir dvejetų susitikime, kuriame jos partnere bus 35-erių veteranė Samantha Stosur (WTA dvejetai-12).

Tiesa, Australijos rinktinės kapitonės sprendimu su A.Barty vienetų susitikimus žais ne S.Stosur, bet pagaliau leidimą žaisti Fed taurėje ginant Australijos garbę gavusi kroatų kilmės Ajla Tomljanovič (WTA-51).

Kartu su šiomis trimis tenisininkėmis Australijos rinktinės gretose bus Astra Sharma (WTA-108) ir Priscilla Hon (WTA-126), tačiau jos greičiausiai finale nepasirodys.

Twitter nuotr./Prancūzijos moterų teniso rinktinė su kapitonu Julienu Benneteau
Twitter nuotr./Prancūzijos moterų teniso rinktinė su kapitonu Julienu Benneteau

Prancūzijos rinktinė šiame finale išsiskirs labai tolygia sudėtimi, tačiau pagrindinis krūvis teks Kristinai Mladenovič (WTA-40) ir Caroline Garciai (WTA-45), kurios žais ne tik vienetuose, bet ir dvejetuose.

Būtent „Kiki“ ir Caroline žaidė lemiamą dvejetų susitikimą 2016 metų Fed taurės finale, tačiau tuomet turėjo nuryti skaudų pralaimėjimo kartėlį.

„2016 metų patirtis buvo ir pozityvi, ir negatyvi. Tačiau mes ir vėl esame finale bei neturime ko prarasti. Juk mes jau žaidėme finale ir pralaimėjome, todėl dabar galime rezultatą tik pagerinti“, – save motyvavo Garcia.

Prancūzijos rinktinė sieks pirmosios Fed taurės karūnos nuo 2003 metų. Les Bleus apskritai savo sąskaitoje turi du titulus, kuomet jų varžovės – septynis.

Tiesa, tarpusavio susitikimuose 5:1 pirmauja viešnios iš Prancūzijos.

Rinktinės kapitonas ir buvęs tenisininkas Julienas Benneteau į Pertą taip pat atsiveža Alize Cornet (WTA-60), Fiona Ferro (WTA-63) ir Pauline Parmentier (WTA-122).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius