Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 20

Skandalas „Roland Garros“: atrankoje pakvipo sutartomis varžybomis

Atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse, kuriose finišuoja kvalifikacinis turnyras, pakvipo labai nešvariais žaidimais – buvo gauti signalai dėl sutartų varžybų.
„Roland Garros“
„Roland Garros“ / „Scanpix“ nuotr.

Prancūzų „L'Equipe“ informuoja, kad didelių įtarimų sukėlė pirmojo atrankos varžybų rato susitikimas tarp Bernabe Zapata Miralleso (ATP-133) iš Ispanijos ir Izraelio veterano Dudi Selos (ATP-456), kurį rezultatu 6:3, 6:0 laimėjo ispanas.

Lažybininkai užfiksavo neįprastai dideles statymų sumas, kurios buvo statomos bendrovėse Ukrainoje, Kipre ir Armėnijoje, už įvairiausias antrojo seto baigtis.

Pranešama, kad 37-erių tenisininkas iš Izraelio gali būti įsipainiojęs į iš anksto sutartas varžybas. Nė vieno geimo antrajame sete nelaimėjęs D.Sela jį pralaimėjo vos per 16 minučių – tokių trumpų pilnai sužaistų setų archyvuose dar reikėtų gerai paieškoti.

Socialiniuose tinkluose greitai papilto ir vienas iš daug įtarimų sukėlusių taškų, kuomet Izraelio atstovas turėjo beveik visą laisvą aikštelės plotą sėkmingam smūgiui atlikti, tačiau kamuoliuką vis tiek pasiuntė link varžovo ir keletą metrų už galinės linijos.

Surinkti duomenys buvo perduoti vietos policijai, tačiau pats D.Sela, žaidžiantis paskutinį karjeros sezoną, o praeityje garsėjęs kaip vienas kovingiausių ATP tenisininkų, šiuos kaltinimus griežtai paneigė.

Tenisininkas pabrėžė, kad ilgą laiką buvo traumuotas (tai buvo vos antrasis jo mačas šiame sezone – aut. past.) ir daug vilčių į šį susitikimą nedėjo. Veteranas taip pat teigė, kad sugrįžęs į gimtinę kreipsis teisinės pagalbos dėl neteisingų kaltinimų.

„Scanpix“ nuotr./Dudi Sela
„Scanpix“ nuotr./Dudi Sela

Neabejotinai garsiausias savo šalies teniso atstovas praeityje buvo pakilęs net iki 29-osios vietos ATP reitinge, kuomet 2009 m. užfiksavo geriausią karjeros rezultatą Vimbldone, pasiekdamas aštuntfinalį.

Daviso taurėje D.Sela savo šalį tais pačiais metais atvedė į turnyro pusfinalį.

Izraeliečio oponentas, B.Zapata Mirallesas, sėkmingai įveikė visus tris atrankos etapus ir pateko į pagrindinį „Roland Garros“ turnyrą, kuris startuos jau sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius