-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 15

Startavo finalinės ATP kovos: praėjusių metų finalo pakartojime – saldus austro revanšas

Finalas tarp Dominico Thiemo (ATP-3) ir Stefanos Tsitsipo (ATP-6) praėjusiais metais vainikavo „Nitto ATP Finals“ turnyrą Londone, o šiemet būtent šiai porai buvo patikėta atidaryti vienetų varžybas.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Scanpix“ nuotr.

Permaininga dviejų vienas kitą labai gerai pažįstančių tenisininkų akistata prasidėjo pagal 2019 metų scenarijų, tačiau šį kartą lemiamomis akimirkomis karaliavo D.Thiemas, po 2 valandas ir 17 minučių trukusios kovos triumfavęs 7:6(5), 4:6, 6:3.

Dabar tarpusavio susitikimuose 5:3 pirmauja būtent D.Thiemas.

Pergalingame mače austras laimėjo 78%, graikas – 77% kamuoliukų pirmaisiais padavimais. Neatremiamų padavimų grafoje D.Thiemo pranašumas taip pat minimalus – 9:8.

Triumfas praėjusiais metais Londone S.Tsitsipui buvo kol kas didžiausias karjeros laimėjimas. ATP finaluose graikas atsiduria antrus metus iš eilės, o štai D.Thiemas čia varžosi jau penkmetį paeiliui.

Pirmajame sete užtikrinčiau atrodė „US Open“ čempionas iš Austrijos, tačiau susikurtais break point'ais jam pasinaudoti nepavyko. Tenisininkai patraukė į pratęsimą, kuriame sulaukęs neišprovokuotos oponento klaidos 4:1 pirmavo S.Tsitsipas.

Visgi D.Thiemas agresyviu žaidimu sugrįžo ir pirmasis susikūrė set point'ą, kurį jam laimėti padėjo ir beveik penkeriais metais jaunesnis varžovas.

Atsilikdamas 5:6 S.Tsitsipas solidžiai padavė ir turėjo galimybę mušdamas iš oro rezultatą išlyginti, tačiau graiko smūgis buvo nestiprus ir skriejo patogiai D.Thiemui, o pastarasis „balionu“ perkėlė varžovą, perėmė taško kontrolę ir įsidėjo pirmą setą į savo kišenę.

Visai kaip 2019 metų finale, taip ir šįsyk antroje žaidimo partijoje kontrolę iš karto perėmė S.Tsitsipas, trečiajame geime laimėjęs D.Thiemo padavimus ir setą užtikrintai laimėjęs rezultatu 6:4.

Trečiajame sete uraganiniu greičiu startavo trečioji pasaulio raketė, apkarpiusi neišprovokuotų klaidų skaičių ir nustelbusi S.Tsitsipą jau per pirmuosius tris geimus, po kurių paspruko į priekį 3:0.

Susikurtos persvaros austrui užteko iškovoti pirmą pergalę „London 2020“ grupėje, kuri simbolizuoja tai, jog būtent šiemet ATP finalai paskutinį sykį vyksta Didžiosios Britanijos sostinėje.

Šioje grupėje be D.Thiemo ir S.Tsitsipo taip pat yra ir Rafaelis Nadalis (ATP-2) bei Andrejus Rubliovas (ATP-8). Ispano ir ruso akistata įvyks šiandien 22 val. Lietuvos laiku.

London 2020 grupė
Vieta Žaidėjas Perg. Pral. Setai Geimai
1 Dominicas Thiemas 1 0 2:1 17:15
2 Stefanos Tsitsipas 0 1 1:2 15:17
3 Andrejus Rubliovas
4 Rafaelis Nadalis

Kitame pogrupyje rungsis Novakas Džokovičius (ATP-1), Daniilas Medvedevas (ATP-4), Alexanderis Zverevas (ATP-6) ir Diego Schwartzamans (ATP-10).

Pirmajame turnyro dvejetų mače „US Open“ vicečempionai Wesley Koolhofas ir Nikola Mektičius 6:7(3), 7:6(4), 10:7 palaužė „Roland Garros“ nugalėtojus vokiečius Keviną Krawietzą ir Andreasą Mies.

VIDEO: Thiem vs Tsitsipas; Nadal vs Rublev | Nitto ATP Finals 2020 Day 1 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius