Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 02 04

Svarbiausiuose turnyruose stringančios Serenos treneris: „Turime susitaikyti su realybe“

Dukrą 2017-ųjų rugsėjį pagimdžiusi ir į tenisą sugrįžusi Serena Williams siekia 24-ojo „Didžiojo kirčio“ trofėjaus, kuriuo pavytų rekordininkę Margaret Court. Vis dėlto amerikietė jau keturis sykius suklupo finaluose, o sekmadienį pasibaigusiame „Australian Open“ turnyre krito dar šešioliktfinalyje.
Qiang Wang ir Serena Williams
Qiang Wang ir Serena Williams / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienos geriausių visų laikų tenisininkių treneris Patrickas Mouratoglou mano, kad S.Williams derėtų keisti savo strategiją ir sugrįžti į realybę, rašo BBC.

„Turime susitaikyti su faktu, kad dabartinė mūsų strategija neveikia, – tikino Prancūzijoje gimęs graikas. – Galbūt reiktų sugrįžti su skirtingais tikslais ir kitokiu planu, kad ji galėtų sugrįžti į pergalingą kelią.“

Pasak trenerio, ties 23-uoju „Didžiojo kirčio“ titulu užstrigusi Serena nėra praradusi tikėjimo, kad vis dar gali pasivyti legendinę M.Court.

„Ji jaučiasi ir pozityviai, ir negatyviai, kadangi žinoma, jog nelaimėti „Didžiojo kirčio“ turnyro jai yra nesėkmė, – teigė treneris. – Turime susitaikyti su realybe, tačiau ji tiki, kad vis dar gali laimėti – priešingu atveju teniso kortuose jos jau nebūtų.

Ja tikiu ir aš. Jai trūksta nedaug, bet turime pakeisti kelis dalykus.“

Melburne prieš 27-ąjį skirstymą turėjusią kinę Wang Qiang pralaimėjusi S.Williams teigė, kad padarė per daug klaidų.

„Scanpix“ nuotr./Serena Williams
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams

Tiesa, kiek anksčiau sausį jis laimėjo pirmąjį titulą per trejus metus, kai triumfavo Auklando WTA varžybose. Tai buvo jau 73-asis amerikietės titulas karjeroje.

Vis dėlto jau po kelių savaičių sekė nusivylimas Melburne, kurio nesitikėjo nei pati tenisininkė, nei jos treneris.

„Mes nesitikėjome pralaimėti taip anksti. Nesitikėjome, kad apskritai pralaimėsime, – tikino P.Mouratoglou, darsyk pridūręs, kad S.Williams nesvarsto karjeros pabaigos. – Jei būtų norėjusi, ji jau galėjo baigti karjerą. Ji turi 23 „Didžiojo kirčio“ trofėjus, tačiau nusprendė sugrįžti, įdėti visas pastangas – ir fizines, ir emocines, – kad dar sykį triumfuotų ir taptų visų laikų rekordininke.

Sunku pasakyti, kiek šansų tą padaryti ji dar turės. Nežinau, kiek ilgai ji žais. Tačiau keturi „Didžiojo kirčio“ turnyrų finalai kalba apie jos lygį ir tai, kiek mažai jai trūksta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius