-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 21

Šveicarijos teniso rinktinė nepataikaus Federeriui

Vienas geriausių pasaulio tenisininkų Rogeris Federeris atsidūrė karštų diskusijų epicentre, kai jo gimtoji Šveicarijos teniso rinktinė iškrito iš aukščiausiosios Daviso taurės grupės, triuškinamu rezultatu 0:5 pralaimėjusi Kazachstanui.
R.Federeris sužaidė 901 ATP mačą karjeroje
Be R.Federerio pagalbos Šveicarijos teniso rinktinė iškrito iš aukščiausiosios Daviso taurės grupės. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ši nesėkmė priminė apie R.Federerio sprendimą paskutinę minutę atsisakyti vykti į Astaną ir padėti išvengti Šveicarijai iškritimo į Daviso taurės Europos–Afrikos zonos I grupę.

Motyvuodamas nuovargiu po atvirojo JAV teniso čempionato („US Open“) ginti Šveicarijos garbę R.Federeris atsisakė likus vos 48 valandoms iki mačo su Kazachstanu.

„Mes daugiau neleisime įvykti tokiems sukrėtimams“, – naujienų agentūrai „Reuters“ pareiškė Šveicarijos Daviso taurės komiteto narys Erikas Kelleris.
 

Tiesa, jis pridūrė, kad R.Federeriui nebus užkirstas kelias ateityje ginti Šveicarijos garbę, tačiau rinktinė jam nepataikaus.

„Durys jam vis dar atdaros, tačiau rinktinė nebus besąlygiškai formuojama aplink jį“, – tęsė E.Kelleris.

Trečioji planetos raketė R.Federeris savo šalies garbę Daviso taurėje gynė per 37 dvikovas ir padėjo pasiekti pusfinalį 2003 metais.

Nuo 2005 metų R.Federeris Šveicarijos rinktinėje žaisdavo tik tuo atveju, jeigu jai grėsdavo iškristi iš aukščiausiosios Daviso taurės grupės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius