-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 17

Tenisininkai nesužavėti „US Open“ sprendimu: kelionei į Niujorką ruoš skafandrus

Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo palaimino „US Open“ turnyro rengimą – vienas iš keturių „Didžiojo kirčio“ turnyrų be žiūrovų bus surengtas rugpjūčio 31 – rugsėjo 13 dienomis. Tačiau toks sprendimas sužavėjo ne visus aukščiausio lygio tenisininkus.
Nickas Kyrgiosas
Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.

Oficialios teniso varžybos nerengiamos dar nuo kovo pradžios, kai pasaulyje staigiai apgaubė koronaviruso pandemijos šmėkla.

Vis dėlto turnyru Niujorke bus bandoma pademonstruoti, jog tenisas yra idealus sporto tokiomis sąlygomis.

„Galime parodyti, kad tenisas yra tobulas sportas laikantis socialinio atstumo“, – sakė Jungtinių Valstijų teniso asociacijos (USTA) vadovas Mike'as Dowse'as.

Tačiau ne visi tenisininkai sprendimą patvirtinti „US Open“ turnyrą sutiko džiaugsmingai.

JAV vis dar kenčia nuo menkai mažėjančių mirčių nuo koronaviruso skaičių, o Niujorkas yra bene labiausiai pandemijos paveikta teritorija – jame nuo viruso mirė jau per 30 tūkst. žmonių.

„Žinoma, JAV gyvenantys asmenys bando kuo anksčiau surengti turnyrą, tačiau tai yra savanaudiška, – tviteryje rašė australas Nickas Kyrgiosas. – Pasiruošiu savo skafandrą, kai vyksiu iš Australijos, o grįžęs atgal dar turėsiu dvi savaites praleisti karantine.“

Kiek anksčiau abejones išreiškė ir „US Open“ titulo savininkas Rafaelis Nadalis.

„Jei šiandien manęs paklaustumėte, ar turnyras įvyks, sakyčiau ne, – prieš daugiau nei savaitę sakė ispanas. – Po keleto mėnesių? Nežinau, tačiau tikiuosi, kad taip. Šiuo metu turime laukti konkretesnės informacijos apie situaciją Niujorke ir žiūrėti, kokia situacija bus po kelių mėnesių. Juk šį miestą koronavirusas paveikė ypatingai stipriai.“

Savo vienam didžiausių konkurentų pritarė ir Novakas Džokovičius, bet kai kurie kiti tenisininkai kritikavo ne turnyrų organizatorių, o teniso žvaigždžių pozicijas.

Štai 51-ąją vietą WTA reitinge užimanti amerikietė Danielle Collins pabėrė priekaištų N.Džokovičiui.

„Lengva kalbėti ir nurodinėti žmonėms, ką daryti, kai per karjerą esi uždirbęs 150 mln. dolerių. Tokiu atveju nesunku atsisakyti žaisti „US Open“, – sakė JAV tenisininkė.

Savo ruožtu USTA atstovai nemato didelių problemų užtikrinti saugumą, jei tik turnyras vyks už uždarų durų.

„Suprantame didžiulę atsakomybę, kurią prisiimame organizuodami vieną pirmųjų globalių sporto renginių šiais sudėtingais laikais. Bet darysime tai saugiausiu įmanomu būdu, apsisaugodami nuo visų galimų pavojų“, – teigiama USTA pranešime.

„US Open“ turėtų tapti pirmuoju „Didžiojo kirčio“ turnyru nuo žiemos viduryje vykusio „Australian Open“ – dėl koronaviruso gegužės-liepos laikotarpiu turėję vykti „French Open“ ir Vimbldono turnyrai buvo atšaukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius