-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 08

Toliau kuria istoriją: Tuniso tenisininkė O.Jabeur – čempionė Madride

Tikras Afrikos žemyno ir visų arabų pasididžiavimas Ons Jabeur (WTA-10) tapo stipriausia moterų „Mutua Madrid Open“ pirmenybių tenisininke.
Ons Jabeur
Ons Jabeur / „Scanpix“ nuotr.

Finale 27-erių tenisininkė 7:5, 0:6, 6:2 palaužė amerikietę Jessicą Pegulą (WTA-14) ir pirmą kartą karjeroje iškovojo WTA1000 kategorijos trofėjų.

Praėjusią vasarą O.Jabeur pirmą kartą tapo WTA čempionė turnyre Birmingame, tačiau nuo to laiko pralaimėjo kitus du finalus Čikagoje ir Čarlstone.

Puikiai arabų, anglų ir prancūzų kalbomis šnekanti tenisininkė toliau perrašinėja Afrikos žemyno teniso istoriją, tapdama pirmąja iš šio žemyno kilusia tenisininke, kuriai pavyko laimėti 1000 taškų vertės turnyrą.

Nors agresyvus tunisietės žaidimas labiausiai tinka ant greitų dangų, šiemet O.Jabeur demonstruoja puikius rezultatus ir ant grunto – 12 pergalių ir vos 2 pralaimėjimai.

Ne tik 1000 WTA reitingo taškų, bet ir labai solidų daugiau nei 1 mln. eurų vertės piniginį prizą iškovojusi turnyro nugalėtoja pirmadienį reitinge pakils į septintą poziciją, pakartodama geriausią karjeros rezultatą.

J.Pegula, kuri yra taip pat greitųjų dangų ekspertė, užsidirbo 650 WTA reitingo taškų ir beveik 569 tūkst. eurų čekį, rytoj kils į rekordinę 11-ąją poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius