-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 20

Ukrainos specialistas: Linai Stančiūtei TOP-100 – ne riba

Ukraina gali pasigirti įspūdingu tenisininkių skaičiumi, kurios dalyvauja pasaulio reitinge. Deuce.lt suskaičiavo 39-ias tenisininkes, kurios klasifikuojamos WTA. Tuo tarpu Lietuva turi tik dvi reitinguotas žaidėjas.
Lina Stanciute
Lina Stančiūtė / sapronov-tennis.org foto

Savaitgalį Ukrainoje vykusiame turnyre niekas neprilygo Linai Stančiūtei. Ukrainos federacijos viceprezidentas ir varžybų direktorius liko sužavėtas lietuvaitės žaidimu. Vsevolodas Kevlychius pareiškė: „Aš Liną pažįstu seniai, bet dabar ji tenisą žaidžia geriausiai.“ Pokalbis su Ukrainos teniso specialistu:

Lietuvoje mes neturime galimybės pamatyti, kaip žaidžia Lina, galime stebėti tik reitingą, kuris nelabai džiugina. Matėte mūsų tenisininkės pasirodymą turnyre, kokį įspūdį paliko L.Stančiūtės žaidimas?

Lina yra iš tų žaidėjų, kurie turi sulaukti gyvenimiškos išminties. Su laiku ateina žaidimo supratimas ir atitinkama harmonija. To reikia, kad pademonstruotum efektyvų žaidimą. Man atrodo, kad jai čia kaip tik tai ir pavyko padaryti. Pasirodė, kad ji čia jautėsi patogiai, oras irgi buvo geras, nebuvo karšta, vėjuota. Lina galėjo žaisti nekreipdama dėmesio į smulkmenas.

Jeigu ji sugebės įsiminti tą harmoniją, pademonstruos korte viską, ką sugeba, manau, artimiausiu metu galite labai nustebti. Ji gali labai daug. Lina turi labai gerą technikos arsenalą, yra judri ir protinga žaidėja. Jeigu susidės visos aplinkybės, o tenise yra daugybė įvairiausių niuansų, nuo kurių daug kas priklauso, ji gali pakilti labai aukštai. Taigi, mano nuomone, L.Stančiūtei TOP 100 – ne riba.

Lina turėjo progą susitikti su talentingiausiomis Ukrainos žaidėjomis. Panašu, kad ir jūsų tenisininkėms tai išėjo į naudą. Pagal rezultatą galima spėti, kad jos gavo gerų pamokų?

Na, man atrodo, kad mūsų jaunos mergaitės dar ne visai gerai ir teisingai supranta tenisą. Joms atsiranda daug nežinomųjų, kaip kovoti su tenisininkėmis, kurios būna tokios kondicijos kaip Lina. Šiaip jos gali palaužti varžovės žaidimą, bet šiuo atveju joms neišėjo to padaryti. Tačiau tokie dalykai ateina su patirtimi.

Aš mačiau Linos akistatą su Elina Svitolina, ir tas mačas, patikėkite, buvo geresnis nei finalas. Taip sakau ne todėl, kad noriu pagirti žaidėją, kuri turi su mumis kontraktą. Iš principo tai buvo geriausias turnyro mačas. Linai pusfinalyje prieš Kateriną Kozlovą neprireikė įjungti viso pajėgumo. Apskritai, jūsų tenisininkė neturėjo didesnių problemų nė su viena žaidėja, išskyrus E.Svitoliną. Kai antrame sete Lina pirmavo 3:1 ir rezultatas tapo lygus, lemiamą septintą geimą lietuvaitė laimėjo ir apgynė savo padavimą tik po labai sunkios kovos. Priešingu atveju nežinia kaip viskas galėjo pasisukti. Mačiau mačą su Melanie Klafner, ten Lina žaidė puse jėgos. Finalas irgi buvo nesunkus.

Perduokit linkėjimus ponui Remigijui Balžekui, Mindaugui Dagiui ir jo sūnui Jonui. Taip pat Rimvydui Mugevičiui ir prezidentui Ramūnui Grušui.

Turbūt žinote, kad Lietuvos teniso visuomenė didžiuojasi Ričardo Berankio pasiekimais...

Kaip gi nežinosiu. Aišku, kad žinau. Berods 2005 ar 2004 metais Šiauliuose, pamenu, žaidžiau su Ričardu ir laimėjau po tie-break'o. Dabar abejoju, ar laimėčiau bent vieną geimą (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius