Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 29

„US Open“ starte – garbingas argentiniečio poelgis ir užtikrinta A.Murray pergalė

Pirmadienį Niujorke prasidėjo atvirosios Jungtinių Amerikos Valstijų teniso pirmenybės „US Open“, o vienas pirmųjų į kortus žengė 2012-ųjų čempionas Andy Murray (ATP-51), užtikrintai prasibrovęs į antrąjį varžybų ratą.
Andy Murray
Andy Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Škotą turnyro burtai jau pirmajame rate suvedė su 24-uoju numeriu skirstytu argentiniečiu Francisco Cerundolo (ATP-27), tačiau su dideliais sunkumais legendinis tenisininkas šioje dvikovoje nesusidūrė – šventė pergalę rezultatu 7:5, 6:3, 6:3.

11 metų jaunesnis oponentas atkakliau priešinosi tik pirmajame sete, kuriame nepaisant nuolatinio spaudimo iš Andy pademonstravo itin garbingo žaidimo pavyzdį.

F.Cerundolo paduodamas prie rezultato 4:5 atsilikinėjo 0:15, o kitame taške ganėtinai akivaizdžiai nespėjo prie kamuoliuko, tačiau bokštelio arbitras to nepastebėjo.

Netrukus antrajame pagal dydį Louiso Armstrongo korte susitikimą stebėję žiūrovai išvydo vaizdo pakartojimą, kuriame aiškiai matėsi teisėjo klaida. Tai pamatęs F.Cerundolo atidavė šį tašką savo varžovui.

Nors dešimtajame geime F.Cerundolo pavyko išgyventi, netrukus jis pralaimėjo setą, o likusioje mačo dalyje neturėjo rimtesnių argumentų prieš solidų škoto žaidimą.

Proveržio sezoną žaidžiantis Argentinos tenisininkas liepą ant grunto buvo tiesiog nesustabdomas – laimėjo savo pirmą ATP titulą Boštade, o Hamburge pasiekė pusfinalį. Visgi per rugpjūčio mėnesį persikėlus ant kietos dangos jis pralaimėjo visus tris susitikimus.

Antrą turnyro etapą pasiekęs A.Murray turės puikius šansus pirmą kartą nuo 2016-ųjų Niujorke žengti į trečiąjį ratą, kadangi kitu jo varžovu bus vienas iš žemiau reitinguotų oponentų – Emilio Nava (ATP-203) arba Johnas Millmanas (ATP-103).

Įdomu tai, kad 35-erių tenisininkui tai buvo pirmoji pergalė rezultatu 3:0 „Didžiojo kirčio“ turnyre nuo 2017-ųjų Vimbldono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius