-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 07

Už varžovo suteikto šanso užsikabinęs S.Tsitsipas įskriejo į „Roland Garros“ pusfinalį

Graikijos teniso supertalentas Stefanos Tsitsipas (ATP-6) pasiekė saldų revanšą už prieš pusantros savaitės patirtą pralaimėjimą ATP 500 serijos turnyre Hamburge ir „Roland Garros“ ketvirtfinalyje 7:6, 6:2, 6:3 nepasigailėjo Andrejaus Rubliovo (ATP-12).
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susitikimas galėjo pasisukti ir visai kita linkme, tačiau su 9 pergalių iš eilės serija į ketvirtfinalį žengęs Rusijos sportininkas tiesiog vėjais paleido pirmąjį setą.

A.Rubliovui pavyko pirmajam laimėti oponento padavimus, o rezultatui esant 5:4 jis padavinėjo setui. Visgi lemiamu momentu iš ruso raketės pasipylė keletas labai skaudžių neišprovokuotų klaidų, o kraujo kvapą užuodęs jo varžovas spurtavo ir laimėjo setą 7:5.

Nuo šios akimirkos trečiasis vyrų ketvirtfinalis priklausė tik vienam žaidėjui – S.Tsitsipui, kuris nepaliko jokių vilčių metais vyresniam varžovui.

Pastarasis, nepaisant pralaimėjimo ir jei stebuklo Paryžiuje nesukurs ispanas Pablo Carreno-Busta, kitą savaitę ATP reitinge debiutuos pirmajame dešimtuke.

Susitikimas truko 1 valandą ir 55 minutes. Dvikovos nugalėtojas be 7 neatremiamų padavimų dar laimėjo net 80% pirmųjų kirčių, o taip pat pasižymėjo ir sėkmingu žaidimu antraisiais bandymais (61%).

Nors graikas jau kurį laiką priklauso teniso elitui ir yra patogiai įsitaisęs pirmajame ATP dešimtuke, tai tenisininkui bus tik antrasis „Didžiojo kirčio“ pusfinalis ir pirmasis Paryžiuje.

Priminsime, kad pirmajame „Roland Garros“ etape S.Tsitsipas turėjo panaikinti dviejų setų deficitą, tačiau nuo to laiko laimėjo visus 15 žaistų setų.

22-ejų tenisininko varžovu pusfinalyje bus Novakas Džokovičius (ATP-1) arba Pablo Carreno-Busta (ATP-18).

Tarpusavio akistatose su serbu graiko santykis 2:3, o su ispanu – 2:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius