Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 29

Varžovą pagyręs Rafaelis Nadalis gali prarasti ATP reitingo karaliaus sostą

Pralaimėjimas, kurį stipriausias planetos tenisininkas Rafaelis Nadalis (ATP-1) „Australian Open“ ketvirtfinalyje patyrė Dominicui Thiemui (ATP-5) gali turėti dvigubą kainą. Ispanas ne tik pasitraukė iš kovos dėl 20-ojo „Didžiojo kirčio“ trofėjaus, bet ir ateinantį pirmadienį gali užleisti pirmąją ATP reitingo poziciją.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vasario 3 dieną, jau pasibaigus „Australian Open“ kovoms, ATP išleis naują reitingą, kuriame į pirmą poziciją ir vėl sugrįžti gali Novakas Džokovičius (ATP-2).

Prieš turnyro startą serbas nuo Rafos atsiliko 515 taškų ir nors Nolė Melburne gina net 2000 ATP reitingo taškų, jis ir vėl gali tapti ATP karaliumi.

Po pralaimėjimo Dominicui Thiemui tapo aišku, kad ispanas praras 840 ATP reitingo taškų, todėl jo aršiausio varžovo užduotis norint perimti pirmąją poziciją yra labai aiški – antrus metus paeiliui laimėti „Australian Open“.

Tai padaręs 32-ejų serbas į pirmą ATP reitingo vietą sugrįš pirmą kartą nuo praėjusių metų spalio 28 dienos.

„Scanpix“/AP nuotr./Dominicas Thiemas
„Scanpix“/AP nuotr./Dominicas Thiemas

Pirmadienį į rekordines aukštumas pakilti gali ir didžiausią turnyro sensaciją pateikęs Dominicas Thiemas (ATP-5). Vieta pusfinalyje tenisininkui garantavo ketvirtą ATP reitingo vietą, tačiau jei austrui pavyktų laimėti turnyrą, jis aplenktų Rogerį Federerį (ATP-3).

Jei „Domi“ sukluptų finale, jį ir šveicarų maestro (jei pastarasis nepatektų į finalą) skirtų tik 85 taškai.

„Dominicas žaidžia puikiai. Jo žaidime daug energijos, agresyvumo, pasiryžimo, – varžovą gyrė Rafa. – Manau, kad mes esame panašūs charakteriais. Man labai patinka jo nusiteikimas. Tikriausiai ir jam patinka mano (juokiasi). Linkiu Dominicui kuo didžiausios sėkmės likusiuose mačuose.“

„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas ir Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas ir Rafaelis Nadalis

33-ejų R.Nadalis aštuoneriais metais jaunesniam varžovui „Didžiojo kirčio“ turnyruose pralaimėjo pirmą kartą per šešis susitikimus. Tačiau tai buvo pralaimėjimas, kuris neturėtų drumsti ispano miego, mat varžovas pergalę „pasiėmė“ abejomis rankomis.

D.Thiemas 4 valandas ir 10 minučių trukusiame mače atliko 65 winner'ius.

„Sakau atvirai – aš tikrai nesužaidžiau blogai. Nusiteikimas buvo čia pat. Gera, pozityvi, kovinė dvasia vyravo viso mačo metu. Suteikiau sau šansą kovoti iki pat paskutiniojo taško.

Bet žinoma, labai liūdna. Paleidau galimybę žaisti dar viename „Didžiojo kirčio“ pusfinalyje. Visgi vietą jame užleidau stipriam varžovui. Dominicas to nusipelnė. Sveikinu“, – kalbėjo Nadalis.

Dėl vietos trečiajame karjeros „Didžiojo kirčio“ finale D.Thiemas penktadienį kausis su Alexanderiu Zverevu (ATP-7). Tarpusavio susitikimuose 6:2 pirmauja austras.

VIDEO: „Australian Open“ ketvirtfinalyje – Dominico Thiemo pamokos Rafaeliui Nadaliui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius