-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 12

Vilniuje – tarptautinis neįgaliųjų teniso turnyras

12 negalią turinčių tenisininkų kovos ketvirtadienį Vilniuje prasidedančiame Tarptautinės teniso federacijos (ITF) Futures serijos neįgaliųjų turnyre „Lithuania Open 2011”. Antrus metus iš eilės vyksiančiose varžybose dalyvaus sportininkai iš 5 šalių – Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Lenkijos ir Čekijos. Turnyro kovos vyks tris dienas, o varžybų nugalėtojas paaiškės finalinio mačo, kuris bus surengtas sekmadienį 10 valandą „SEB arenoje“, metu.
Tenisas, kamuoliukas
Tenisas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šis turnyras – itin svarbus įvykis ne tik neįgaliųjų tenisui, bet apskritai Lietuvos tenisui“ – teigia varžybų direktorė Edita Liachovičiūtė ir džiaugiasi, kad pernai vykęs turnyras buvo labai gerai įvertintas ITF atstovų.

„Svečiai gyrė ne tik organizacinius lietuvių sugebėjimus, bet ir „SEB arenos“ teniso aikštynus, kurie pritaikyti neįgaliesiems – įrengti specialūs nuvažiavimai kortuose, rūbinėse, viešbutyje. Išskirtinis turnyro formatas sulaukė ne tik vietinės, bet ir tarptautinės žiniasklaidos dėmesio. Būtent todėl šiemet Lietuvai buvo pasiūlyta surengti neįgaliųjų teniso Pasaulio taurės etapą.”

„Tai būtų didžiulis įvykis, į turnyrą atvažiuotų sportininkai iš viso pasaulio. Deja, tačiau šiemet šį turnyrą surengti galimybių dar neturime. Numatytų varžybų grafikas labai įtemptas, trūksta aikštelių, kuriose būtų galima žaisti. Bet, tikiuosi, netolimoje ateityje visgi pavyks įgyvendinti šią idėją“ – teigia E.Liachovičiūtė.

Neįgaliųjų teniso turnyrą „Lithuania Open 2011“ organizuoja „Vilniaus teniso akademija“ ir Lietuvos teniso sąjunga.

Lietuvoje pirmą kartą neįgaliųjų tenisas pradėtas žaisti 2006 m. Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo prezidentas Aleksandras Pacevičius džiaugiasi, jog pastačius sveikatingumo kompleksą „SEB arena“ neįgaliųjų teniso klubui buvo suteiktos galimybės nemokamai treniruotis puikiuose teniso kortuose.

„Tikimės, jog po artimiausiu metu planuojamos teniso arenos plėtros atsiras galimybė padidinti treniruočių skaičių, nes norinčių žaisti vis daugėja. Norime plėsti klubą ir Pasaulio taurės neįgaliųjų teniso etape, kuris, tikiu, artimiausiu metu bus suorganizuotas Lietuvoje“, –  kalba A.Pacevičius.

Pirmos neįgaliųjų teniso varžybos pasaulyje įvyko 1976 metais. Tai viena iš sparčiausiai besivystančių neįgaliųjų sporto šakų. Šis sportas yra žaidžiamas įprastinėje teniso aikštėje, su įprastiniais kamuoliukais ir raketėmis. Vienintelis skirtumas yra tas, kad leidžiami du kamuoliuko atšokimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius