-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 07

Vimbldono dalyvių sąrašas – be seserų Williams, bet su sugrįžtančia kanadiete

Vimbldono turnyro organizatoriai išleido šių metų turnyre dalyvausiančių žaidėjų sąrašą, kuriame nėra neįprastai daug skambių pavardžių.
Venus ir Serena Williams
Venus ir Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.

Vimbldonas tapo pirmuoju teniso turnyru, kuris visiškai užvėrė duris į pirmenybes atvykti šalių agresorių – Rusijos bei Baltarusijos – atstovams.

Tai reiškia, kad Londone šiemet ant žolės teniso gerbėjai neišvys netrukus į pirmą ATP reitingo poziciją sugrįšiančio Daniilo Medvedevo, dviejų „Didžiojo kirčio“ titulų savininkės Viktorijos Azarenkos, pirmuose ATP ir WTA dešimtukuose esančių Andrejaus Rubliovo ir Arynos Sabalenkos bei daugelio kitų.

Prieš keletą mėnesių legendinė Serena Williams vaizdo įraše neakivaizdžiai užsiminė, kad taikosi į sugrįžimą Vimbldone, tačiau nei jos, nei sesers Venus išankstiniame dalyvių sąraše nėra.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Venus ir Serena Williams
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Venus ir Serena Williams

JAV teniso legendos nepasinaudojo ir „apsaugoto reitingo“ galimybe, kadangi Serena šiuo metu WTA reitinge užima vos 1223 vietą, Venus – 571.

40-ies ir 41-erių tenisininkės dar galėtų sulaukti „vardinio kvietimo“ iš organizatorių, tačiau niekas beveik neabejoja, kad šių metų pirmenybėse seserų nebus. Williams apie karjeros pabaigą oficialiai neužsiminė, bet nepanašu, kad amerikietės į WTA turą sugrįš žaisti reguliariai.

Jaunesnioji Serena paskutinį savo mačą sužaidė būtent praėjusių metų Vimbldone, o Venus rungtyniavo rugpjūčio mėnesį turnyre Čikagoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Eugenie Bouchard
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Eugenie Bouchard

Tiesa, Vimbldone yra laukiamas ir vienas svarbus sugrįžimas – su „apsaugotu reitingu“ šiose pirmenybėse sugrįš Eugenie Bouchard, šiuo metu praradusi visus WTA reitingo taškus.

28-erių kanadietė beveik pusantrų metų nerungtyniavo dėl peties traumos.

Vyrų vienetų turnyre Vimbldone dėl traumų nebus Rogerio Federerio (ATP-50), Lloydo Harriso (ATP-37), Kei Nishikorio (ATP-84). Beje, po turnyro šveicarų maestro praras likusius turimus ATP reitingo taškus ir taps nereitinguotu.

Su „apsaugotu reitingu“ Londone kol kas yra laukiamas Dominicas Thiemas (ATP-198), taip pat tikimasi, kad „vardinis kvietimas“ bus įteiktas šveicarui Stanui Wawrinkai (ATP-258), kurio išankstiniame dalyvių sąraše nėra. Septintas „nuo galo“ pagal reitingą į pirmenybes prasmuko ir Ričardas Berankis (ATP-98).

Vimbldonas šiemet vyks nuo birželio 27 iki liepos 10 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius