-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 25

Visa griaunantis puolimas – A.Sabalenka užtikrintai žengė į pusfinalį Melburne

Geriausia Baltarusijos tenisininkė Aryna Sabalenka (WTA-5) toliau be kluptelėjimų žygiuoja „Australian Open“ turnyre, kuriame paskutinioji įšoko į pusfinalio traukinį.
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

24-erių tenisininkė užtikrintai 6:3, 6:2 susitvarkė su Kroatijos teniso atstove Donna Vekič (WTA-64) ir pirmą kartą karjeroje žengė į pusfinalį Melburne.

Apskritai baltarusei tai bus ketvirtasis „Didžiojo kirčio“ pusfinalis, kurio iki šiol jai dar nė sykio nepavyko peržengti.

Tiesa, ketvirtfinaliuose tenisininkė išlaiko tobulą pergalių ir pralaimėjimų santykį, o pirmuosius keturis „Grand Slam“ ketvirtfinalius yra pavykę laimėti tik dar šešioms žaidėjoms.

Neatremiamą puolimą šio sezono starte demonstruojanti A.Sabalenka buvo nesustabdoma ir ketvirtfinalyje, atlikusi net 38 winner'ius prieš varžovės 21. Ji taip pat išsaugojo net 12 break point'ų iš 14.

Abi tenisininkės daug klydo prie padavimų linijos – kroatė padarė net 13 dvigubų klaidų, kuomet baltarusė – 9.

Tačiau apart buksuojančio antrojo padavimo A.Sabalenka šiemet žengė dar vieną žingsnį žaidime nuo galinės linijos. Buvusi antroji planetos raketė sezono starte laimėjo ne tik visus 9 žaistus mačus, bet ir visus 18 setų.

Titulas Melburne baltarusę sugrąžintų į antrą WTA reitingo poziciją, šiuo metu jai projektuojama ketvirtoji vieta. Kita tenisininkė jos kelyje bus lenkė Magda Linette (WTA-45).

Vos antrajame karjeros „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalyje žaidusi D.Vekič ateinantį pirmadienį WTA reitinge turėtų pakilti net per 30 pozicijų.

Nors kroatei nepavyko rimčiau pasipriešinti aukščiau reitinguotai varžovei, antrajame sete ji sukūrė vieną magiškiausių epizodų šiame „Australian Open“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius