Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 07

WTA Madridas: N.Osaka pralaimėjo setą, K.Pliškova – mačą

Penktoji pasaulio raketė Karolina Pliškova "Mutua Madrid Open" turnyre nesugebėjo įveikti 80 pozicijų žemiau esančios tenisininkės.
Karolina Pliškova
Karolina Pliškova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

1 valandą ir 51 minutę trukusioje kovoje K.Pliškova 5:7, 6:2, 4:6 nusileido ukrainietei Katerynai Kozlovai (WTA-85), kuriai tai buvo debiutas „Premier Mandatory“ serijos turnyre ant grunto.

Pasiekusi aštuntfinalį, 25-erių tenisininkė neslėpė džiaugsmo: „Jausmas puikus. Karolina yra nuostabi žaidėja, o nugalėjus ją ir pamatai, kad galiausiai tas sunkus darbas, kurį mes dirbame, kažkada atsiperka. Aš labai laiminga.“

Tiesa, tai nebuvo pirmoji sensacinga ukrainietės pergalė – praėjusiais metais „Roland Garros“ varžybose ji tėškė antausį titulą gynusiai latvei Jelenai Ostapenko.

Nepaisant pralaimėjimo, K.Pliškova žaidžia puikų sezoną – yra iškovojusi 22 pergales ir patyrusi 7 pralaimėjimus. Čekė laimėjo turnyrą Brisbene, pasiekė finalą Majamyje, o pasirodymą „Australian Open“ baigė pusfinalyje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka

Sensacijos Madride išvengti pavyko stipriausiai planetos tenisininkei Naomi Osakai. Japonė 7:6(5), 3:6, 6:0 nugalėjo kortų šeimininkę Sarą Sorribes Tormo (WTA-73).

2017-ųjų Vimbldone japonė su oponente susitvarkė per du setus, tačiau ant grunto turėjo pademonstruoti aukščiausios klasės puolamąjį tenisą.

Ispanė žaidžia labai neparankų žaidimą – stengiasi ilgai laikyti kamuoliukus korte, o tai reiškia, kad ji beveik neatakuoja. Winner'ių skaičiai šiame mače yra iš ties įspūdingi – N.Osaka atliko net 46, kuomet S.Sorribes Tormo – vos 8.

Aštuntfinalyje pirmoji pasaulio raketė žais prieš baltarusę Aliaksandrą Sasnovich (WTA-33).

Kiti antradienio susitikimų rezultatai:

  • (2)Simona Halep – Johanna Konta 7:5, 6:1.
  • Aliaksandra Sasnovich – Anna Karolina Schmiedlova 6:2, 6:2.
VIDEO: Dvikovos akimirkos: Naomi Osaka - Sara Sorribes Tormo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius