-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 12

Braškių įkvėpti tenisininkai kovos už savo miestus

Įdegę tenisininkai baltomis šypsenomis gyvai pasitinka žurnalistus prie gražiai padengto stalo. Lietuvos teniso meistrai Darius Augustinaitis, Gvidas Sabeckis ir Kasparas Žemaitėlis šįryt susirinko Kauno „Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centre“ ne tik tam, kad papasakotų apie ketvirtadienį prasidėsiantį pirmąjį tarptautinį komandinį teniso turnyrą Lietuvoje, bet ir kviesdami paragauti savo gamybos patiekalų iš braškių.
 Darius Augustinaitis, Gvidas Sabeckis ir Kasparas Žemaitėlis
Darius Augustinaitis, Gvidas Sabeckis ir Kasparas Žemaitėlis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Braškės ir tenisas?", – klausiu susidomėjusi. Vaikinai šypsosi. „Norime, kad tenisas ir šis turnyras būtų patrauklus žmonėms, be to braškės labai naudingos – jos suteikia daug energijos“, – išrėžia jie.

Turnyro tikslas – skatinti patriotiškumą

„Šis turnyras unikalus tuo, kad jame varžysis savo miestus atstovaujančios komandos, – pasakojo pagrindinis turnyro idėjos autorius D.Augustinaitis. – Mano tikslas yra skatininti tenisininkų patriotiškumą ir ištikimybę savo miestui, todėl be galo džiaugiuosi, kad jie patys noriai prisidėjo prie savo miestų komandų – nė vieno nereikėjo ilgai skatinti ar versti dalyvauti turnyre."

Profesionalus tenisininkas džiaugėsi, jog turnyre dalyvaus stipriausi šalies tenisininakai, o prie Kauno komandos prisidės ir Lietuvos čempionas G.Sabeckis bei vicečempionas K.Žemaitėlis.

„Tikimės laimėti, tačiau žinome, jog varžovai bus stiprūs. Pagrindinė kova turėtų vykti su Kaliningrado ir Vilniaus komandomis, taip pat stipri konkurentė gali būti Klaipėda – komandoje žais keletas trenerių“, – 15min.lt teigė Lietuvos čempionas Gvidas Sabeckis

Komandose – penkiasdešimtį metų perkopę žaidėjai

D.Augustinaičio teigimu idėja gimė dar 2008 metais, tuomet buvo surengtas pirmasis tokio formato turnyras, kuriame dalyvavo didžiausių Lietuvos miestų komandos: „Tokie turnyrai padeda populiarinti mūsų sportą – teniso žaidėjų skaičius nuolat didėja, o mes esame laimingi, nes galime prie to prisidėti.“

Tokio formato turnyrai – naujiena ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Paprastai tenisininkai atstovauja ne savo miestams, o komandoms, kurioms priklauso.

Kaune vyksiančiame turnyre dalyvaus 8 komandos, susidedančios iš 12 žaidėjų – 4 profesionalų, 4 žaidėjų turinčių 35 metus ar daugiau, ir 4 žaidėjų, kuriems yra virš 50 metų. 

D.Augustinaitis pripažino, jog sunkiausia buvo surinkti žaidėjus, turinčius daugiau nei 50 metų  „Daugumą baugina didelis krūvis – gali tekti žaisti po keturis mačus tris dienas iš eilės, o dauguma vyresnių žaidėjų mėgsta tik lengvai pasižaisti ir vengia tokio krūvio“, – sakė D.Augustinaitis.

Svečiai iš užsienio šalių į šį turnyrą atvyks ne tik dalyvauti, bet ir stebėti – kitais metais planuojama plėsti turnyro dalyvių skaičių ir panašų turnyrą organizuoti Estijoje.

Braškių desertas – su sava istorija

Ne nuostabu, kad septynerius metus Italijoje žaidęs G.Sabeckis mus vaišino braškėmis su itališka mocarela. Vėliau Lietuvos čempionas teigė, jog gyvendamas Italijoje dievino vietinį maistą. „Nors po kurio laiko ir jis nusibodo – pasiilgdavau Lietuviškos virtuvės“, – su šypsena aiškino sportininkas.

Jaunasis K.Žemaitėlis siūlė paragauti šviežių špinatų ir braškių salotų – garantuoto energijos užtaiso. „Galbūt padės atsistatyti po traumos – mėnesį laiko teko ilsėtis dėl įtrūkusio čiurnos raiščio, – pasakojo sportininkas. – Šis turnyras bus pirmasis po pertraukos, pamatysiu savo formą, prieš ateinančių varžybų maratoną.“

Didžiausią patirtį tenise turintis D. Augustinais pristatė šokolado ir grietinėlės desertą su braškėmis – tobulą akcentą prie rytinės kavos, kuriam nė vienas iš esančių nesugebėjo atsispirti.

Laukiami visi teniso mėgėjai

„Turnyras yra atviras, jame laukiami visi norintys stebėti kovas ir palaikyti savo komandas, – teigė D.Augustinatis. – Meras suteikė leidimą nemokamai statyti automobilius prie Dariaus ir Girėno stadijono. Esame jam dėkingi ir už tai, kad parėmė turnyrą nugalėtojų taurėmis, kurias išskirtinai pagamino Edmundas Unguraitis.“

Nugalėtojų komanda gaus ne tik išskirtines taures, bet ir pasidalins 10000 litų prizą, kurį įsteigė pagrindinis rėmėjas „Kauno grūdai“.

Varžybų pradžia ketvirtadienį, birželio 13d. 11val. Kauno „Ažuolyno sporto ir sveikatingumo“ teniso aikštyne. Per tris dienas tikimasi sužaisti 180 mačų ir, jei nesutrukdys oro sąlygos, šeštadienį vakare paaiškės nugalėtojų komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius