Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 04 01

Dirkas Nowitzkis: „Esu didžiulis teniso gerbėjas“

Jau dabar Dirkas Nowitzkis tituluojamas vienu geriausių visų laikų krepšininku. NBA čempionu su Dalaso „Mavericks“ tapęs krepšininkas dažnai pastebimas ir šalia teniso kortų. 33 metų Vokietijos sporto superžvaigždė apsilankė ir Majamyje, kur šiuo metu vyksta ATP 1000 serijos meistrų teniso turnyras. Šių varžybų organizatoriai nepraleido progos pakalbinti D.Nowitzkį.
Dirkas Nowitzkis
Dirkas Nowitzkis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

- Kokie tavo mėgstamiausi tenisininkai?

- Užaugau Vokietijoje, todėl žinoma Borisas Beckeris ir Steffi Graf. Jie mūsų herojai. Man patinka šis sportas, mėgstu būti šalia jo. Vimbldono turnyre buvau du kartus. Stengiuosi žaisti kiek galiu, ypač pasibaigus sezonui. Aš esu didžiulis šio sporto gerbėjas. Visada esu laimingas, kai galiu atvykti ir pasižiūrėti gerą tenisą.

 
Challenger of Dallas nuotr./Praėjusiais metais turnyre apsilankė Dirkas Nowitzkis
Challenger of Dallas nuotr./Dirkas Nowitzkis

- Kaip dažnai žaidi tenisą ir kokios stipriosios bei silpnosios tavo žaidimo pusės?

- Stiprioji pusė, žinoma mano padavimas (šypsosi). Esu 213 cm ūgio. Mano padorus forehandas. Daug suku kamuoliuką. Backhandas tikrai stringa. Žinot anksčiau aš dviem rankomis atlikau šį smūgį, tačiau nepažaidęs kurį laiką praradau įgūdžius ir dabar šį smūgį atlieku viena ranka. Tenka daug pjauti kamuoliuką. Forehandas tikrai geresnis. Vasarą aš stengiuosi daug žaisti. Tai naudinga kojų darbui ir puikus poilsis. Tačiau sezono metu ne. Mes žaidžiame labai daug rungtynių, daug keliaujame. Tuomet stengiuosi būti toliau nuo to. 

- ATP turo varžybose šiuo metu yra daug didelių vaikinų – Johnas Isneris, Ivo Karlovičius. Ką manai apie tokių vaikinų atsiradimą tenise?

- Na, žmonės tampa vis aukštesni ir aukštesni. Atliekant padavimus ūgis jiems tikrai labai stipriai padeda. Jie turi didesnį kamuoliuko skriejimo kampą. Paduoda su didele jėga. Didelius vaikinus smagu stebėti. Esu jų gerbėjas.

- Ar tau teko kada nors pažaisti su ATP žvaigždėmis ar įžymybėmis?

- Tiesa pasakius, prieš savaitę ar dvi aš buvau nuvykęs į Dalaso „Challnergerį“. Tommy Haasas buvo ten. Nuvykau pažiūrėti, kaip jis žaidžia, o po to ir patys pamušėm kamuoliuką. Buvo smagu, nors mes pažaidėme gal penkias ar šešias minutes. Tommy pažįstu dešimt ar dvylika metų.

- Paskutinis klausimas. Marcas Cubanas (Dalaso „Mavericks“ savininkas), ar jis žaidžia tenisą?

- Kartą mačiau jį tai darantį, bet nepavadinčiau to tenisu. Tačiau jis yra tikras sporto fanatikas. Esu tikras, kad jam patinka tenisas, bet jis nėra pakankamai geras šiame žaidime (šypsosi).

VIDEO:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius