-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 09

Pergalingas Ričardo Berankio žygis – Top 35 žaidėjo ritmu

Ričardas Berankis per paskutines tris savaites pademonstravo puikų ir pergalingą žaidimą: surinko 190 reitingo taškų ir dar labiau priartėjo prie savo karjeros rekordo ATP reitinge. Tačiau, jeigu lietuviui pavyktų išlaikyti panašų žaidimo ritmą viso sezono metu, jis laisvai patektų tarp 50-ies geriausių pasaulyje. Tiesą, toks žaidimas garantuotų ir dar aukštesnę vietą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Paskutiniuose trijuose turnyruose R.Berankis vidutiniškai pelnė po 63-is taškus (Rekanatyje 55, Atlantoje 45, Vašingtone 90). Padauginus šį vidurkį iš 18-os įskaitinių turnyrų gausis 1140 taškų. Turėdamas tokią sumą taškų dabar lietuvis būtų 34-a pasaulio raketė. Visi žaidėjai, renkantys po tūkstantį ir daugiau taškų per sezoną, patenka tarp 40-ies geriausių pasaulyje. 

Ne visi šiai sporto šakai prijaučiantys žmonės žino, kad tenisininkams užsiskaito tik 18-oje turnyrų iškovoti taškai. 

Pavyzdžiui, ką tik turnyre Vašingtone R.Berankis iškovojo 90 reitingo taškų. Jie nusibrauks lygiai po metų. Žaidėjams skaičiuojami paskutinių 12-os mėnesių iškovoti reitingo taškai ir žaisti turnyrai.

Šiemet R.Berankis Vimbldone ir „Australian Open“ turnyruose surinko po 45-is taškus. Zagrebe pelnė dar 45-is taškus, už patekimą į Vroclavo pusfinalį prisidėjo dar 40, taškų. Jeigu taip ir toliau, Ričardas šiemet gali patekti tarp 50-ies geriausių pasaulio žaidėjų.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Ričardas Berankis
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Ričardas Berankis

Tokiems sezono planams didžiausius pagalius į ratus kiša grunto sezonas ir Daviso taurės varžybos. Ričardui ant grunto skinti pergales sekėsi sunkiau (1-8), o Daviso taurėje žaidėjai už pergales apskritai negauna reitingo taškų (tik pasaulinėje grupėje). Tai yra beveik keturių mėnesių laikotarpis. Tačiau net ir atsižvelgiant į šias aplinkybes galima tikėtis gero  asmeninio rezultato.

R.Berankis praėjusiais metais taip pat gynė Lietuvos garbę visose Daviso taurės varžybose, žaidė sezoną ant grunto ir sudalyvavo dar 24-iuose turnyruose ant mėgstamų greitų dangų (įskaitant ir žolę). 

Bet, žinoma, reitingo taškai, atsiranda tik tada, kai tenisininkas žaidžia gerai ir laimi. 

Ričardas pradėjo demonstruoti tikrai gerą žaidimą. Grunto varžybose, buvusį erzelį ir gal net perdėtą pyktį, pakeitė laisvumas ir pasitikėjimas savimi. Šaltakraujiškumas ir gerokai didesnė emocijų kontrolė.  

„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis pirmą kartą karjeroje žaidė centriniame Vimbldono korte
„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis pirmą kartą karjeroje žaidė centriniame Vimbldono korte

Vos tik R.Berankis nuo grunto užlipo ant žolės, per nepilnus du mėnesius nugalėjo septynis pirmo šimtuko žaidėjus: Vaseką Pospišilą, Andreasą Haider-Maurerį, Timą Smyczeką, Steve‘ą Johnsoną, Yen-Hsun Lu, Pablo Cuevasą, Teimurazą Gabašvilį. Ir kaip lygus su lygiais kovojo su Marinu Čiličiumi ir du kartus su 18-ą vietą pasaulio reitinge užimančiu Johnu Isneriu.

Tai yra vienas geriausių lietuvio žaidimo laikotarpių visomis prasmėmis: skalpais, reitingo taškais ir, svarbiausia, pačiu žaidimu.  

Spėlionės lieka spėlionėmis. Tikrai dar neaišku, ar R.Berankiui pavyks pagerinti karjeros rekordą ir pakilti aukščiau rekordinės 67-os vietos pasaulio reitinge. Bet nenuginčijamu faktu lieka ir tai, kad paskutiniuose trijuose turnyruose jis pademonstravo Top 35 žaidėjo potencialą, taškų rinkimo tempą.

Galima sakyti, kad šiemet sužaisti geri 7-i turnyrai iš 18-os įskaitomų. Liko dar geras dešimtis ir laiko dar yra. Antra sezono dalies pabaiga žada gerą intrigą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius