Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 daugiausiai žiūrėtų esporto renginių 2022 m.

Po pandeminių 2020 m. ir 2021 m., šiemet vėl pradėjo dominuoti gyvi LAN renginiai – tai, kaip esportas yra skirtas žaisti ir stebėti.
Žaibiškai auganti eSporto rinka – gelbėjimosi ratas mažiesiems futbolo klubams?
Žaibiškai auganti eSporto rinka – gelbėjimosi ratas mažiesiems futbolo klubams? / „Scanpix“ nuotr.

Įdomu tai, kad iš 10 žiūrimiausių renginių 2022 m. penki buvo susiję su mobiliųjų telefonų esportu – tarp jų populiariausias buvo „Mobile Legends: Bang Bang“. Šiais metais „CS:GO“ ir „Dota 2“ pasirodė puikiai, o „Riot Games“ žaidimai, kaip jau įprasta, toliau rodė šaunius rezultatus. Taigi, štai 10 populiariausių 2022 m. žiūrimų esporto renginių. Žiūrovų duomenis pateikė „Esports Charts“ ir neįtraukia Kinijos žiūrimumo.

10. „Free Fire World Series 2022 Sentosa“

"Free Fire" nuotr./Free Fire World Series 2022 Sentosa
"Free Fire" nuotr./Free Fire World Series 2022 Sentosa

Tai buvo pirmasis iš dviejų „Free Fire World Series“ renginių šiais metais. „FFWS Sentosa“ žiūrovų rekordų skaičius vienu metu buvo 1.47 mln. Tai buvo penktas labiausiai žiūrėtas „Free Fire“ žaidimo turnyras istorijoje. Jis surinko beveik milijonu daugiau žiūrovų nei „Free Fire World Series 2022 Bangkok“ renginys, kuris taip pat turėjo 2 mln. JAV dolerių prizinį fondą.

9. „VALORANT Champions 2022“

"vlr.gg" nuotr./Valorant Champions 2022
"vlr.gg" nuotr./Valorant Champions 2022

„VALORANT Champions 2022“, vieno sparčiausiai augančių esporto disciplinų turnyras, užima devintąją vietą. Pagrindinis „VALORANT“ turnyras šiais metais vyko rugsėjo mėn. Turkijoje ir daugiausiai siekė 1.5 mln. žiūrovų vienu metu.

Tai buvo šios „Riot Games“ šaudyklės turnyrų žiūrovų rekordas. Praeitų metų „Champions“ turnyras pritraukė 400 tūkst. mažiau žiūrovų. Tai akivaizdžiai rodo teigiamą trajektoriją kitų metų „VCT“ renginiui ir „Valorant“ esportui.

8. „The International 2022“

"Valve" nuotr./The International 2022
"Valve" nuotr./The International 2022

Nors „The International“ yra vienas žinomiausių visų laikų esporto turnyrų, šiais metais jo žiūrimumas krito. Šiųmetinį „TI“ vienu metu daugiausiai žiūrėjo 1.7 mln. žmonių – tai yra trečias populiariausias „TI“ tutrnyras istorijoje. Palyginus su praeitais metais, šį renginį žiūrėjo netgi milijonas mažiau žmonių. Galima nuspėti, kad šis renginys didžiąja dalimi prarado rusų žiūrovų dėl jiems pritaikytų sankcijų.

Taip pat šių metų „The International“ turnyras turėjo ir mažesnį prizinį fondą.

7. „PGL Major Antwerp“

PGL nuotr./„PGL Major Antwerp 2022“ trofėjus
PGL nuotr./„PGL Major Antwerp 2022“ trofėjus

„PGL Major Antwerp“ buvo daugiausiai žiūrėtas šių metų „CS:GO“ renginys – vienu metu šį turnyrą stebėjo daugiau nei 2.1 mln. žiūrovų. Vis dėlto 2021 m. „Major“ turnyrą Stokholme stebėjo 600 tūkst. daugiau žmonių. To galima priežastis yra ta, kad 2021 m. turnyras buvo pirmasis „Major“ renginys po pandemijos.

Kitas šių metų „CS:GO“ „Major“ turnyras, „IEM Rio Major 2022“, susilaukė mažiau žiūrovų nei Antverpeno turnyras. Dar daugiau, „BLAST“ turnyrai šiemet nė sykio neperžengė vieno milijono žiūrovų ribos.

6. „Mid-Season Invitational“

MSI 2022
MSI 2022

Nors „MSI“ yra skritas kaip „League of Legends“ vidurio sezono turnyras, jis vis vien susilaukia daug gerbėjų dėmesio, kadangi jame naudojamas ypatingas formatas. Šiemet „MSI“ vienu metu žiūrėjo daugiau nei 2.2 mln. žmonių – tai yra šio turnyro rekordas – ir jis aplenkė visus „CS:GO“, „DOTA“ ar „VALORANT“ turnyrus.

5. „Mobile Legends: Bang Bang Southeast Asian Games“

"Liquipedia" nuotr./Mobile Legends Bang Bang Southeast Asian Games
"Liquipedia" nuotr./Mobile Legends Bang Bang Southeast Asian Games

Penktoje vietoje šiame sąraše atsiduria neįprastas variantas. Vietoje to, kad tai būtų atskiras turnyras, šis buvo atskira „Pietryčių Azijos esporto žaidynių“ dalis. Šiemet „Pietryčių Azijos esporto žaidynės“ vyko Vietname ir jame esportininkai rungėsi „Tekken 7“, „League of Legends“, „Starcraft“, „PUBG Mobile“ bei kitose disciplinose.

Visgi šiame renginyje sėkmingiausias buvo „MLBB“ turnyras – vienu metu jį stebėjo 2.2 mln. žiūrovų. „PIetryčių Azijos žaidynės“ turėjo vykti 2021 m., visgi dėka pandemijos jos buvo nukeltos į šiuos metus.

4. „MPL Indonesia Season 10“

"One Esports" nuotr./MPL Indonesia Season 10
"One Esports" nuotr./MPL Indonesia Season 10

Indonezijos nacionalinis „Mobile Legends: Bang Bang“ turnyras susilaukė įspūdingo žiūrovų skaičiaus vienu metu – 2.21 mln. Dešimtasis lygos finalas vyko „MPL“ arenoje ir jame geriausios Indonezijos komandos kovojo dėl 300 tūkst. JAV dolerių prizinio fondo. Toks žiūrovų kiekis šį turnyrą padaro vieną populiariausių ne tik „Mobile Legends“ esporto disciplinoje Azijoje, bet ir vienu žiūrimiausių iš viso esporto turnyrų pasaulyje.

3. "MLBB Southeast Asia Cup 2022"

"Liquipedia" nuotr./MLBB Southeast Asia Cup 2022
"Liquipedia" nuotr./MLBB Southeast Asia Cup 2022

Į pirmąjį trejetuką šiame sąraše patenka dar vienas „MLBB“ esporto disciplinos renginys. „MLB SEA Taurė 2022“ yra Pietryčių Azijos regiono turnyras. Šiemet Malaizijoje vykusiame turnyre geriausios regiono komandos varžėsi dėl 300 tūkst. JAV dolerių prizinio fondo.

Vienu metu daugiausiai šį turnyrą žiūrėjo 2.8 mln. žiūrovų. Kaip palyginimui, šis renginys susialukė daugiau žiūrovų nei bet koks „CS:GO“ turnyras istorijoje.

2. „MPL Indonesia Season 9“

MPL Indonesia Season 9
MPL Indonesia Season 9

Įdomu tai, kad du tos pačios lygos sezonai patenka tarp 10 žiūrimiausių esporto turnyrų šiais metais. Devintasis Indonezijos „MLBB“ lygos sezonas sulaukė netgi 600 tūkst. daugiau žiūrovų nei dešimtasis. Daugiausiai vienu metu šį turnyrą stebėjo 2.84 mln. žmonių. Tai yra trečiasis daugiausiai žiūrėtas „MLBB“ turnyras istorijoje.

Atsižvelgiant į sparčiai augantį „Mobile Legends“ žaidimo populiarumą, bus įdomu pamatyti, kokio žiūrimumo susilauks prestižiškiausias šios esporto disciplinos renginys „M4 World Championship“, kuris vyks 2023 m. sausį

1. „League of Legends World Championship“

"Riot Games" nuotr./League of Legends World Championship 2022
"Riot Games" nuotr./League of Legends World Championship 2022

Šių metų „League of Legends“ pasaulio čempionatas buvo daugiausiai žiūrėtas „League of Legends“ renginys istorijoje – vienu metu jį stebėjo daugiau nei 5.1 mln. žmonių. Šį turnyrą stebėjo netgi milijonu daugiau žmonių nei praeitų metų pasaulio čempionatą.

„League of Legends“ dar sykį įrodė, kad yra populiariausia kompiuteriams skirta esporto disciplina. Vis dėlto jis nepranoko populiariausio visų laikų esporto renginio, „Free Fire World Series 2021“, žiūrimumo, kurį stebėjo 300 tūkst. žmonių daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius