-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„60min apžvalga”: „Head Ball 2“ – futbolo gerbėjų išsigelbėjimas karantino metu?

„Esports namai“ pradeda naują rubriką „60min apžvalga“, kurioje kiekvieną sekmadienį, po valandos žaidimo, bus aptariami paties įvairiausio plauko žaidimai mobiliesiems įrenginiams. Pirmasis mūsų pasirinkimas gali būti šiek tiek netikėtas. Tai – „Head Ball 2“
„Head Ball 2“
„Head Ball 2“

Esu didelis sporto gerbėjas. Mėgstu viską – tiek ekstremalų sportą, tiek šaškes (meluoju) -, tačiau futbolo iš mano pomėgių piramidės viršūnės neišstums niekas. Jeigu jums galioja tas pats, turbūt galite įsivaizduoti, kokį smūgį į paširdžius gavau, kai dėl koronaviruso buvo sustabdytos ispanų „La Liga“ ir anglų „Premier“ lygos.

Karantino metu šią širdgėlą šiek tiek sumažina „Modern Warfare“ ir „FIFA 20“ žaidimai, tačiau jiems ne visada išeina skirti pakankamai laiko. Laimei, išeitį iš šios keblios situacijos siūlo sporto žaidimai mobiliesiems. Vienas tokių – „Head Ball 2“.

Nors ir yra pelnęs kelis apdovanojimus bei surinkęs milijonus atsisiuntimų, Lietuvoje jis tikriausiai nėra itin populiarus. Visgi sporto gerbėjams jį tikrai rekomenduočiau išmėginti.

VIDEO: Head Ball 2 - Gameplay Trailer (iOS, Android)

„Head Ball 2“ yra labai paprastas žaidimas. Jo esmė – su savo žaidėju, kurį sudaro dvi kūno dalys – didelė galva ir prie jos prisukta koja – pelnyti daugiau įvarčių už savo varžovą. Kadangi tai yra internetinis žaidimas, jūsų priešininkais gali tapti žaidėjai iš pačių įvairiausių pasaulio kampelių.

Vienerios rungtynės tetrunka pusantros minutės, nebent jūs ar jūsų varžovas panaudoja pridėto laiko galią. Šių galių yra ir daugiau, tačiau per vienerias rungtynes galite panaudoti šešias.

„Head Ball 2“ žaidime galios/pastiprinimai yra dviejų pobūdžių: gynybiniai (vartų ar kamuolio užšaldymas, vartų sumažinimas ir t. t.) bei puolamieji (ugninis kamuolys, dvigubas įvartis, varžovo užšaldymas, varžovo vartų padidinimas ir pan.).

„Head Ball 2“
„Head Ball 2“

Pati žaidimo mechanika taip pat yra labai paprasta. Viename ekrano krašte yra judėjimo į priekį arba atgal, kitame – šuolio, žemo ir aukštų smūgių mygtukai.

„Geriausi žaidimai yra tie, kurie nereikalauja daug pastangų, bet yra sunkūs, jeigu nori tapti meistru“, – rašoma mūsų straipsnyje apie kitą mobilųjį žaidimą „Teamfight Tactics“. Ta pati taisyklė galioja ir „Head Ball 2“ žaidimui. Juo mėgautis gali bet kas, tačiau jeigu nori tapti geru žaidėju, jam reikės skirti laiko ir išmokti pačių įvairiausių taktikų.

Kelias jų galiu pasiūlyti ir aš. Praleidus įvartį, kamuolys nuo vidurio atskries į jūsų pusę. Jam dar nenusileidus, pašokite į viršų ir atlikite žemą smūgį. Padarius tai, iškart artėkite prie varžovo ir likus akimirkai iki jo smūgio šokite į viršų ir atlikite aukštą smūgį. Didelė tikimybė, kad pastebėjęs jūsų artėjimą varžovas bandys jus permesti aukštu smūgiu, tačiau pašokę atremsite jo bandymą ir aukšto smūgio mygtuko paspaudimu pelnysite lengvą įvartį.

Antras manevras yra sudėtingas, tačiau sėkmės atveju įvartis bus garantuotas. Jo esmė – ridenti kamuolį prie savo kojų, kol susidursite su varžovu. Susidūrimo metu kamuolys šaus į orą, tačiau žaibiškai pašokus ir atlikus aukštą smūgį pelnysite lengvą įvartį. Visgi primenu, jog pastarasis manevras pareikalaus treniruočių.

„Head Ball 2“ sudaro penkios lygos: mėgėjų, žvaigždžių, profesionalų, superžvaigždžių ir čempionų. Tiesa, kiekviena jų turi dar po tris atšakas: vienos, dviejų ir trijų žvaigždučių, tad kopėčiomis kilsite tikrai negreitai. Į aukštesnę lygą patenka dešimt geriausių savaitės žaidėjų, surinkusių daugiausiai taškų. Kuo aukštesnė lyga, tuo didesni ir prizai.

Tiesa, prizai gaunami ne vien už pasirodymus lygose. Jais žaidėjai apdovanojami po įmuštų 30 įvarčių, atlikus tam tikras užduotis, ir pasikėlus lygį. Tarp prizų gali būti žaidėjų kortelės, pinigai, deimantai ar smaragdai.

Už pinigus, smaragdus ir deimantus galėsite kelti žaidėjų lygį, pildyti pastiprinimų atsargas ir pirkti pačius įvairiausius dalykus: kortelių rinkinius, dvigubus XP taškus, dukart ar triskart padidinti per mačą gautų lygos taškų skaičių ir t. t.

„Head Ball 2“
„Head Ball 2“

„Head Ball 2“ žaidime iš viso yra 96 žaidėjai, suskirstyti į tris grupes: įprastus, retus ir legendinius. Tokiu pagrindu suskirstyta ir žaidėjų atributika – ar tai būtų bateliai ir apsaugos, ar kepurė ir uodegos.

Beje, kai kurie žaidimo veikėjų veidai futbolo mylėtojams bus tikrai pažįstami, nes kai kurie iš jų labai panašūs į tikrus futbolininkus, pavyzdžiui, „Manchester City“ žvaigždę Sergio Aguero ar „Atletico“ puolėją Diego Costą.

„Head Ball 2“ yra tikrai „kabinantis“ žaidimas, tačiau jam negalėsite švaistyti laiko dėl kelių priežasčių: 1) jūsų žaidėjai daugiausiai turės 25 energijos žaibelius. Kiekvienas mačas atims 5; 2) nors tuomet esamą žaidėją galėsite pakeisti į kitą, turintį pilną energijos stulpelį, kiekvienas mačas kainuos vieną bilietą, kurių kiekis taip pat bus ribotas.

Apžvalgos pabaigai pasidalinsiu dar keliais patarimais: 1) už deimantus pirkite tik legendinių kortelių rinkinius. Įprastus bei retus rinkinius ir taip gausite dažnai. Jiems švaistyti deimantų neapsimoka; 2) jeigu norėjote pakilti į aukštesnę lygą, tačiau iki savaitės pabaigos liko vos kelios valandos, už 30 smaragdų galite įsigyti trigubų lygos taškų pastiprinimą. Tokiu atveju po pergalių gausite devynis taškus, be to, juos dar galėsite padvigubinti peržiūrėdami reklamą. Tiesa, jeigu tai norėsite kartoti po kiekvieno mačo, žaidimą teks įjunginėti iš naujo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius