-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Azijos ir Amerikų atrankose paaiškėjo visi „IEM Rio Major 2022“ dalyviai

Spalio 7-9 dienomis Australijos mieste Melburne įvyko „IEM Rio Major 2022“ Azijos regiono kvalifikacinis turnyras, po kurio paaiškėjo dvi CS:GO ekipos, mėnesio gale vyksiančios į Brazilijos miesto Rio de Žaneiro CS:GO „Major“ čempionatą.
IEM 2016
IEM 2016 / "Intel" nuotr.

Per „online“ kvalifikaciją į Melburno „RMR Road to Rio Asia“ pateko keturios ekipos, o viskas prasidėjo nuo mongolų „IHC“ ir tarptautinės ekipos „JiJeHao“ kovos, kurioje pergalę 2-1 iškovojo „Major“ patirties jau turintys Mongolijos atstovai. Antrasis mačas įvyko tarp australų „GreyHound“ ir kinų „Rare Atom“ ir čia pasikartojo tas pats scenarijus – praėjusiame „Major“ dalyvavę australai pranoko savo varžovus 2-1.

Apatiniame krepšelyje „JiJeHao“ susitvarkė su „Rare Atom“, taip išmesdami juos iš tolimesnės kovos. Tuo tarpu „IHC“ užsitikrino sau vietą antrame jiems iš eilės „Major“, nugalėję „GreyHound“ 2-1. Lemiamame susitikime tarp prieš tai minėtų australų ir „JiJeHao“ pergalę šventė „GreyHound“, kurie taip pat sugrįžta į „Major“. Tiesa, abejoms iškovojusioms kelialapius į „IEM Rio Major“ ekipoms skirtos vietos tik „Challenger“ stadijoje.

O tuo tarpu spalio 5-9 dienomis į Švedijos sostinę Stokholmą sugūžėjo Šiaurės ir Pietų Amerikų CS:GO komandos, kurios taip pat grūmėsi dėl vietų „IEM Rio Major 2022“. Šiam regionui „ESL“ skyrė daugiau vietų „Major“ – 6, tiesa „Legends“ statusą čia iškovojo vos viena komanda.

Bene žymiausi Brazilijos penketukai „Imperial“ ir „FURIA“ startavo užtikrintai, vienodais 16-2 rezultatais sutriuškinę atitinkamai tarptautinę komandą „Isurus“ ir argentiniečius „Infinity“. O garsiausios Jungtinių Amerikos Valstijų ekipos „Evil Geniuses“, „Liquid“ ir „Complexity“ taip pat turnyrą pradėjo pergalingai.

"HLTV" nuotr./Imperial narys Marcelo "⁠chelo⁠" Cespedes
"HLTV" nuotr./Imperial narys Marcelo "⁠chelo⁠" Cespedes

Įsibėgėjus atrankai išryškėjo ir lyderiai, kuriuos ir prognozavo ekspertai bei analitikai prieš pat kvalifikacijos startą. Tiesa, kiek nustebino, jog finale dėl vienintelės „Legends“ vietos kovojo dvi JAV organizacijų ekipos – „Evil Geniuses“ ir „Liquid“. Būtent pastaroji, dar visai neseniai Maltoje vykusiuose „ESL Pro League S16“ finale užėmusi antrą vietą, laimėjo 2-0.

Tuo tarpu likusias keturias vietas „Challenger“ etape užsitikrino Pietų Amerikos CS:GO komandos – tarptautinė „9z“, brazilų „FURIA“ ir „00Nation“. O paskutinė vieta į „Rio Major“ atiteko ne kam kitam, o bene žymiausiems pasaulio CS:GO brazilams „Imperial“ su šio žaidimo legenda „FalleN“ priešaky. Garsiojo snaiperio vedamas kolektyvas dėl paskutinio kelialapio įveikė amerikiečius „Complexity“.

"HLTV" nuotr./Imperial komanda
"HLTV" nuotr./Imperial komanda

Visos 6 ekipos iš „RMR Road to Rio Americas“ kvalifikacijos patekusios į „IEM Rio Major 2022“:

1. „Team Liquid“ („Legends“ statusas“)

2. „Evil Geniuses“ („Challenger“ statusas“)

3. „9z“ („Challenger“ statusas“)

4. „00Nation“ („Challenger“ statusas“)

5. „FURIA“ („Challenger“ statusas“)

6. „Imperial“ („Challenger“ statusas“)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius