Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigėsi „ESEA“ lygos reguliarusis sezonas. Kaip pasirodė Lietuvos komandos?

Baigėsi 43-asis žinomiausios tarptautinės „CS:GO“ lygos „ESEA“ reguliarusis sezonas.
Esporto lygos finalas
Esporto lygos finalas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Kaip žinia, tai yra geriausia tarptautinė „CS:GO“ esporto lyga, turinti 5 divizijas – „Open“, „Intermediate“, „Main“, „Advanced“, „Challenger“ (jos išvardintos nuo silpniausios iki stipriausios). Lietuvos komandos nustebino savo solidžiais pasirodymais.

„Main divizija“

Nuo sezono starto šioje trečioje pagal stiprumą divizijoje varžėsi dvi lietuvių organizacijos – „SD Invicta“ bei „7Reasons LT“. Į „Main“ diviziją „SD Invicta“ pateko iškritusi iš aukštesnės „Advanced“ pakopos, o „7Reasons LT“ čia atsidūrė iš žemesnės „Intermediate“ divizijos.

„SD Invicta“ jau ilgą laiką žaidė šiame lygmenyje, tad jų lūkesčiai buvo užsitikrinti kelialapį į aukštesnę diviziją, o „7Reasons LT“ komandai tai buvo pirmasis išbandymas tokioje pakopoje, tad jie svarbiausiai norėjo užsitikrinti atkrintamųjų varžybų poziciją.

SD Invicta
SD Invicta

Visgi abi komandos reguliaraus sezono metu atrodė nepriekaištingai ir kažkuria prasme pranoko savo lūkesčius. Iš 158 komandų „SD Invicta“ sezoną užbaigė ketvirtoje vietoje su 12 pergalių ir 2 pralaimėjimais, o „7Reasons LT“ (11-3) įsitvirtino tryliktoje vietoje.

Abi lietuvių komandos ne tik užsitikrino kelialapį į atkrintamųjų etapą, bet į jį žengs kaip favoritės ir bandys įgyvendinti tai, ko Lietuvos „CS:GO“ scenoje dar nematėme – dviejų komandų įsitvirtinimo „ESEA Advanced“ lygoje.

„Intermediate“ divizija

Ketvirtoje pagal stiprumą divizijoje sezoną pradėjo keturios Lietuvos komandos – „Grindas“, „Panama“, „Gladiatoriai“ bei „Broken Mind“. Pastarosios dvi nesugebėjo užbaigti sezono ir nusprendė pasitruakti iš varžybų. Vis dėlto „Grindas“ su „Panama“ maloniai nudžiugino su šauniais rezultatais.

Iš 174 lygos komandų „Grindas“ su 12 pergalių ir 2 nesėkmėmis užsitikrino antrąją vietą turnyrinėje lentelėje, o „Panama“ (11-3) taip pat pateko tarp geriausių sezono komandų dešimtuko, užsitikrindama devintąją vietą. Įdomu tai, kad „Grindas“ savo vienintelėse praloštose varžybose nusileido tik minimalia persvara – 14:16 prieš „Xi Sport“ bei 17:19 prieš „Orgless Band“.

Jokūbo Šumsko nuotr./„Grindas“
Jokūbo Šumsko nuotr./„Grindas“

Iš „Intermediate“ divizijos atkrintamųjų varžybų etapo galima užsitikrinti kelialapį ne tik į „Main“, bet ir į dar aukštesnę „Advanced“ diviziją. Tad tiek „Grindas“, tiek „Panama“ turi realių šansų prasibrauti į jiems dar nematytas aukštumas.

„Open“ divizija

Žemiausioje lygos pakopoje šį sezoną varžėsi aštuonios lietuvių komandos. Iš 435 penketukų į atkrintamųjų etapą pateko penkios Lietuvos komandos – „Born in Lithuania Blue“, „SENTIK Gaming“, „H_Slayers“, „AVANTIURA“, „reOs“.

Vis dėlto nei viena iš jų šiame reguliariajame sezone neužsitikrino dešimties ar daugiau pergalių. Realiausius šansus papulti į aukštesnę diviziją turi „Born in Lithuania Blue“ – iš visų Lietuvos komandų „Open“ divizijoje jie atrodė geriausiai, surinkdami 9 pergales ir 5 pralaimėjimus.


„ESEA“ lygos atkrintamųjų etapas prasideda nuo šios savaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius