Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos KGB įtraukė „World of Tanks“ kūrėją į teroristų sąrašą

Tikėtina, kad šis sprendimas buvo priimtas dėl to, nes „World of Tanks“ kūrėjų įmonė „Wargaming“ pasitraukė iš Baltarusijos po to, kai ji pradėjo palaikyti Rusiją kare prieš Ukrainą.
Baltarusijos KGB
Baltarusijos KGB / "Belta" nuotr.

Nikolajus Katselapovas, „World of Tanks“ kūrėjas, Baltarusijos valstybės saugumo komiteto (t.y. KGB) buvo įtrauktas į „organizacijų ir asmenų, dalyvaujančių teroristinėje veikloje“ sąrašą. N.Katselapovas yra kaltinamas teroristinės veiklos finansavimu.

Nepriklausomo Baltarusijos laikraščio „Nasha Niva“ žurnalistai mano, kad Katselapovas vis dar yra laisvas. Visgi to ir reikėtų tikėtis, nes „Wargaming“ Baltarusijoje neveikia jau beveik metus, tačiau iki šiol nepavyko gauti komentarų apie šį įvykį iš pačios žaidimų kūrimo studijos atstovų.

World of tanks
World of tanks

Tikėtina, kad „Wargaming“ sprendimas palikti šalį dar praėjusių metų balandį įžeidė aukštesnius Baltarusijos vyriausybės pareigūnus, ypač atsižvelgiant į tai, kad „Wargaming“ buvo didžiausia šalies žaidimų kūrimo studija: 2016 m. ji buvo įvertinta daugiau nei milijardu dolerių.

Vis dėlto lieka neaišku, kodėl Baltarusijos valdžia nusprendė įtraukti į sąrašą būtent Katselapovą. „Nasha Niva“ žurnalistų nuomone, jis anksčiau buvo aukojęs pinigų opoziciniams politinams veikėjams. Aišku yra tai, kad po šio įvykio „Wargaming“ dar tikrai ilgam negrįš į Baltarusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius