-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bene didžiausiame „online“ turnyre – vokiečių „BIG“ pergalė

Vakar pasibaigė savaitę vykęs bene didžiausias šių metų „online“ CS:GO turnyras „Roobet Cup 2022“. Šio turnyro, kurį žaidėjai galėjo žaisti iš namų, prizinį fondą sudarė net 250 tūkstančių JAV dolerių. Tokių sumų ne visada matome net „LAN“ čempionatuose.
"BIG" žaidėjas "Tabsen"
"BIG" žaidėjas "Tabsen" / "BIG" nuotr.

Šioje taurėje buvo pakviesta varžytis 16 komandų, o birželio 22 startavęs turnyras prasidėjo grupių etapu po keturias ekipas kiekvienoje. Iš šios stadijos būtų galima išskirti komandą „MOUZ“, kuriai atstovauja lietuvis Aurimas „Bymas“ Pipiras. Tiesa, „pelytėms“ nepavyko išeiti į atkrintamąsias, nors ir pirmajame savo mače jie įveikė žymiuosius brazilus „Imperial“, vis dėlto vėliau sekė du pralaimėjimai „ENCE“ ir „Eternal Fire“, kas reiškė, jog „MOUZ“ lieka C grupės trečioje vietoje, o į „play-off“ stadiją išeina dvi pirmosios.

Dar vienas netikėtumas įvyko D grupėje, mat tenai vieni turnyro favoritų, brazilai „FURIA“, taip pat užėmė trečią vietą ir nepateko į atkrintamąsias. Jiems kelią į šį etapą pastojo kita Pietų Amerikos ekipa „9z“, kurie dukart nugalėjo „FURIA“ ir kartu su rusais „forZe“ žengė į kitą turą.

"Furia"
"Furia"

Tuo tarpu A ir B grupėse favoritai susitvarkė su savo užduotimis, į kitą etapą žengė atitinkamai „BIG“ su „FaZe“ bei „Cloud9“ ir „Astralis“.

Atkrintamosiose viskas susidėliojo taip, jog jau ketvirtfinalyje susitiko 1 ir 3 vietas pasauliniame reitinge užimančios CS:GO komandos. „FaZe“ stojo prieš „ENCE“ ir gan užtikrintai nukovė savo varžovus 2-0. Vėliau esto „ropz“ ir latvio „broky“ vedama komanda 2-1 susitvarkė su „Astralis“ iš Danijos ir žengė į finalą. Kitoje atkrintamųjų pusėje ketvirtfinalio barjerą peržengė favoritai – „BIG“ nugalėjo „MOUZ“ skriaudikus „Eternal Fire“, na o „Cloud9“ susitvarkė su „9z“. Į finalą žengė vokiečiai „BIG“, į nokautą pasiuntę „Cloud9“ sekusiame pusfinalyje.

HLTV.org nuotr./„FaZe“ – ESL Pro League čempionai
HLTV.org nuotr./„FaZe“ – ESL Pro League čempionai

Didžiajame finale susigrūmė dvi komandos, jau žaidusios tarpusavyje A grupėje. Iš pradžių savąjį pasirinkimą, kas buvo „dust2“, „BIG“ laimėjo po atkaklios kovos 16-13, vėliau „FaZe“ ne ką mažiau įnirtingame mače revanšavosi „nuke“ 16-14. Viskas susivedė į „mirage“, kur po 9-6 pirmosios pusės „FaZe“ gan stipriai atsilikinėjo, tačiau dėka kelių sėkmingų raundų, pavyko privesti žaidimą iki pratęsimo. Bet tai buvo tik pabaigos pradžia, mat vokiečiai, vedini „syrsoN“, kuris šaudė neįtikėtinus šūvius su AWP snaiperio ginklu, laimėjo lemiamą žemėlapį ir patį „Roobet Cup“. „BIG“ atiteko net 150 tūkstančių JAV dolerių prizas, na o „FaZe“ turės tenkintis 50-čia tūkstančių.

Po šio turnyro visos stipriausios pasaulio CS:GO komandos pilnu tempu pradės pasiruošimą artėjančiam „IEM Cologne 2022“, kuris startuoja jau liepos 7-ąją. „BIG“, atrodo, prieš jų tėvynėje vyksiančias pirmenybes pasikėlė moralę į tikrai gan aukštą lygį ir daugumai savo varžovų bus kietas riešutas. Po šio grandiozinio čempionato seks vadinamasis tarpsezonis, kuomet komandos ilsėsis, o galbūt net ir keis savo sudėtis. Ši pertrauka tęsis apie mėnesį, o rudeniop sulauksime dar vieno „Major“ bei kitų didelių turnyrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius