Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje vyks esporto turnyrai skirti LGBTQ+ bendruomenei

Įvairovė ir tolerancija yra temos, dažnai keliamos žaidimų ir esporto pasaulyje. Šiai industrijai plečiantis, ji nuolat susiduria su iššūkiu, kad jos pagrindinė bendruomenė priimtų mažumas ir jų nediskriminuotų.
LGBTQ bendruomenės vėliava
LGBTQ bendruomenės vėliava / 123RF.com nuotr.

Brazilijos iniciatyvos, kuriomis siekiama integruoti įvairovę, buvo sėkmingos vykdant savo esminę misiją, kad esportas toliau augtų, pasiektų naujas auditorijas ir taptų saugia erdve visiems, kurie mėgsta žaisti konkurencingus žaidimus.

Nuo 2020 m. „Immortals Gaming Club“ priklausanti platforma „Gamers Club“ oficialiai organizuoja „Pride Cup“ turnyrus, skirtus LGBTQ+ bendruomenei. 2022 m. „Pride Cup“ turnyras vyks „Valorant“, „League of Legends“ ir „Counter-Strike: Global Offensive“ disciplinose.

„Scanpix“ nuotr./Žaibiškai auganti eSporto rinka – gelbėjimosi ratas mažiesiems futbolo klubams?
„Scanpix“ nuotr./Žaibiškai auganti eSporto rinka – gelbėjimosi ratas mažiesiems futbolo klubams?

Be to, „Final Level“, žaidimų pramoginio turinio įmonė, kuriai priklauso „Gamelanders“ esporto komanda, bendradarbiauja su „Riot Games“, kad surengtų savo įvairovę švenčiantį turnyrą „Desafio Pride“ (išvertus iš portugalų – „Pride Challenge“). Šis turnyras vyks „League of Legends“, „Valorant“ ir „Wild Rift“ disciplinose.

Affonso Malta, „Gamers Club“ meno vadovas teigia, kad „Pride Cup“ yra svarbus LGBTQ+ bendruomenei ne tik dėl to, kad suteiktų jai matomumo, bet taip pat ir dėl to, kad priartintų jos narius prie esporto, kuris kartais gali sukurti priešišką aplinką.

„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr./ LGBT
„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr./ LGBT

Nors šiuose turnyruose gali dalyvauti tik LGBTQ+ žmonės, visa esporto bendruomenė gali juos palaikyti, stebėdama ir įsitraukdama į rungtynes. Renginyje ne tik vyksta esporto varžybos, bet ir reklamuojami įvairūs LGBTQ+ pramogų kultūros elementai, pavyzdžiui, drag šou. Rafaela Arnoldi, „Gamers Club“ komunikacijos ir viešųjų ryšių atstovė teigė, kad jie sulaukė daug gerų atsiliepimų iš publikos, kurie buvo labai sužavėti pamatę tokį LGBTQ+ bendruomenės elementą, kaip drag šou iškart po „CS:GO“ rungtynių.

Kadangi dalyvauti turnyruose gali registruotis tik LGBTQ+ žmonės, buvo imtasi saugumo priemonių siekiant užtikrinti, kad visi dalyviai būtų šios bendruomenės nariai. „Gamers Club“ reikalauja, kad žaidėjai atliktų sudėtingą procesą, įskaitant oficialių dokumentų siuntimą.

Kalbėdamas apie tai, kaip esporto bendruomenė reaguoja į šias iniciatyvas, Malta teigė, kad į „Pride Cup“ nebuvo nukreipta neapykanta. Jis ir Arnoldi tai priskiria įtraukimo ir pagarbos politikai, kuri yra „Gamers Club“ bendruomenės valdymo dalis. „Tie, kurie turi tyra priešiškai nusiteikę, paprasčiausiai pasirenka nedalyvauti“, – sakė Arnoldi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius