-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Counter-Strike“ žaidėjai uždirbo 110 mln. USD iš „Paris Major 2023“ lipdukų

„Blast“ įmonės suorganizuotas paskutinis „CS:GO“ „Major“ turnyras buvo pats sėkmingiausias lipdukų pardavimų atžvilgiu.
„Blast Paris Major 2023“ arena
„Blast Paris Major 2023“ arena / "Blast" nuotr.

Patekimas į prestižiškiausią „Counter-Strike“ turnyrą tapo itin pelningas užsiėmimas. Pastaraisiais metais pajamos iš komandų ir žaidėjų lipdukų pardavimo augo eksponentiškai. Milijono JAV dolerių turnyro prizinis fondas tapo mažąja žaidėjų pelno dalimi.

2019 m. „Valve“ atskleidė, kad „StarLadder Major Berlin“ lipdukai dalyvaujančioms komandoms ir žaidėjams išmokėjo daugiau nei 11 mln. USD. „PGL“ Stokholmo ir Antverpeno turnyrai 2021–2022 m. už lipdukus iš viso išmokėjo 70 mln. USD.

Visgi šios sumos negali lygintis su Paryžiaus turnyro pasiekimu. Kadangi iš šio turnyro lipdukų buvo surinkti 110 mln. USD, kiekvienai dalyvavusiai komandai atitenka vidutiniškai po 4.5 mln. USD.

"Blast“ nuotr./„BLAST Paris Major 2023“
"Blast“ nuotr./„BLAST Paris Major 2023“

Komandos ir žaidėjai „Contender“ kapsulėse gavo didžiausią sumos dalį – maždaug 4,5 mln. USD vienai komandai plius 250 000 USD vienam žaidėjui, po to sekė „Legendos“, uždirbusios 3,5 mln. USD už komandą ir 200 000 USD už žaidėją, ir „Challengers“ su 2,6 mln. komanda ir 200 000 USD vienam žaidėjui.

Priminsime, kad šiame turnyre dalyvavo ir lietuvis – Justinas „jL“ Lekavičius atstovavo „Apeks“ komandą. J. Lekavičius fantastiškai pasirodė šiame turnyre – jis buvo pirmasis lietuvis istorijoje patekęs į prestižinio „Major“ turnyro pusfinalį.

VIDEO: Interviu su jL - Visa Tiesa Apie Major

Tokią lipdukų pardavimo sėkmę lėmė porą faktorių. Pirma, lipdukus buvo galima pirkti beveik penkis mėnesius – nuo gegužės 4 d. iki rugsėjo 27 d. Taip nutiko dėl to, nes Paryžiuje vyko vienintelis metų „Major“ turnyras. Antra, „Counter-Strike 2“ išleidimo paskelbimas sutraukė gausybės žmonių dėmesį ir ši legendinė šaudyklė surinko savo žaidžiančiųjų kiekio rekordą – vienu metu prie „Counter-Strike“ prisijungė žaisti daugiau nei milijonas žmonių tiek gegužės, tiek birželio mėnesį.

"Blast Paris Major" lipdukai
"Blast Paris Major" lipdukai

Šiuo metu vyksta kvalifikacijos į pirmąjį „Counter-Strike 2“ „Major“ turnyrą, kurį „PGL“ organizuoja Kopenhagoje. „PGL Major Copenhagen“ vyks kovo 17 – 31 d. ir šio turnyro prizinį fondą sudaro 1.25 mln. USD.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius