Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CS:GO turnyras 2x2 išaiškins Lietuvos stipriausias mėgėjų ir profesionalų komandas

Kovo 25 d. Vilniuje, finalinėse unikalaus formato varžybose, susikaus stipriausios mėgėjų ir profesionalų „Counter-Strike: Global Offensive“ (CS:GO) komandos. Dėl patekimo į finalinį 2x2 turnyrą „OlyBet CS:GO“ kovojo keli šimtai mėgėjų ir per 80 profesionalių žaidėjų komandų.
Esportas Lietuvoje
Esportas Lietuvoje

Turnyre „OlyBet CS:GO“ varžybos vyks dviejuose divizionuose: atskirai kausis profesionalai ir mėgėjai. Simas Anužis, turnyro iniciatorius ir populiaraus kanalo „Svarbeuse Dariti“ įkūrėjas, akcentuoja, kad dažniausiai CS:GO varžybos vyksta 5x5 formatu, tad būsimas turnyras yra gera proga išbandyti kitokį formatą.

„Šis retas ir pasaulyje, ir Europoje CS:GO formatas 2x2 pasirinktas todėl, kad, man atrodo, smagu turnyre dalyvauti tik su artimiausiu draugu ar bendraminčiu. Ir akivaizdu, kad toks sprendimas pasiteisino – sulaukė didelio dėmesio, – pasakoja Simas. – Keturiuose atrankiniuose turnyruose dalyvavo per 80 profesionalų ir daugiau kaip 250 mėgėjų komandų – tai gerokai viršijo lūkesčius. Finale kovo 25 d. susikaus 2 geriausios mėgėjų ir 4 stipriausios profesionalų komandos. Pastarieji prieš tai dar žais pusfinaliuose, kur paaiškės finalinės kovos poros“.

Simas Anužis
Simas Anužis

Tarp finalo žaidėjų ir CS:GO mėgėjams gerai žinomi vardai Albinas (tooizera) Šeputis ir Vilius (-tAk) Keserauskas, Linas (LeeN) Ališauskas ir Armandas (maty) Kneita.

Šis turnyras išskirtinis ir tuo, kad atskirai rungiasi mėgėjų ir profesionalų divizionų atstovai. Simas pasakoja, kad paprastai CS:GO turnyruose mėgėjai ir profesionalai kovoja kartu, o tai neskatina dalyvauti mėgėjų, kurie paprastai turi žemesnį reitingą ir dažniausiai nėra lygiaverčiai varžovai profesionalams. Todėl „OlyBet CS:GO“ turnyre 1–7 lygio komandos kovoja mėgėjų divizione, o pasiekusios 8–10 lygius – profesionalų divizione. Visų finalininkų laukia prizai ir dovanos.

„Taip sudarėme sąlygas kovoti lygiaverčiams žaidėjams, kad patekti į finalą ir laimėti galėtų ne tik profesionalai, bet ir geriausiai žaidžiantys mėgėjai. Akivaizdu, kad tai paskatino turnyre dalyvauti tokį gausų mėgėjų komandų skaičių“, – teigia Simas.

Prieš atkaklias finalininkų kovas bus surengtas ir „Show Match“ – CS:GO parodomosios varžybos. Jose susirungs pats Simas ir kitos žinomos asmenybės, tarp kurių repo atlikėjas Niko Barisas, hip-hop grupės „8 kambarys“ narys Deividas Alejūnas-Corsalis ir „youtuberis“ Gedas Juška.

Turnyrą „OlyBet CS:GO“ ves renginių ir radijo laidų vedėjas Rokas Lukošaitis. Finalinės varžybos Vilniaus pramogų centre „Action! By Apollo“ prasidės kovo 25 d. 12 val., o stipriausios komandos turėtų paaiškėti apie 20 val. Žiūrovams renginys nemokamas, be to, jų laukia prizai.

Daugiau nei prieš 10 metų išleistas CS:GO tebėra vienas populiarių komandinių žaidimų pasaulyje. S. Anužio suburta CS:GO komanda „SD Invicta“ yra Baltijos šalių čempionė, o pasaulio reitinge užima 171 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius